Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Baby bump: de leukste koninklijke zwangerschapsmode

27 januari 2024 · Leestijd 2 min

Wanneer een royal zwanger is, gaat ze gewoon door met werken en verschijnt ze nog altijd in het openbaar. Maar bij een groeiende buik hoort natuurlijk wel een garderobe die deze perfect accentueert. Wij zetten een aantal van de mooiste zwangerschapsoutfits van de royal ladies op een rij.

Vroeger zagen we maar weinig zwangere royals, maar tegenwoordig dragen de prinsessen, hertoginnen en koninginnen kleding waarin hun babybuik juist te zien is.

#1 Nederlandse royals

Het is alweer eventjes geleden dat koningin Máxima zwanger was van prinses Amalia, maar er is één zwangerschapsoutfit waar we meteen aan moeten denken. Tijdens Prinsjesdag 2004 verscheen de toen nog prinses van top tot teen in het roze. Haar jas met hoge taille net boven de babybuik

Máxima Prinsjesdag
Máxima met de roze outfit tijdens Prinsjesdag in 2003.

Toen Máxima in verwachting was van prinses Ariane, ging ze met toen nog koningin Beatrix en prins Willem-Alexander op staatsbezoek naar Turkije. Ze droeg hierbij een zwierige jurk.

Máxima zwanger

Prinses Aimée vond dit blijkbaar ook een mooie zwangerschapsjurk, want in 2013 droeg zij de japon tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Prinses Aimée en prins Floris komen aan bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. De zwangere Aimée draagt een jurk die ze geleend heeft van Máxima.
Prinses Aimée in de jurk die ze van Máxima heeft geleend.

Ook prinses Laurentien past de truc van een hoge taille toe tijdens haar zwangerschap van Leonore.

Laurentien zwanger
Laurentien in 2006, twee maanden voor de geboorte van gravin Leonore.

#2 Britse royals

In het Verenigd Koninkrijk is het wat recenter dat we een zwangere royal zagen tijdens een werkbezoek. Catherine, toen nog de hertogin van Cambridge, wist tijdens haar drie zwangerschappen haar babybuik goed te stylen. Vooral een strak jurkje is favoriet bij Catherine.

Lees verder onder de foto's.

Catherine zwanger
Catherine in verwachting van prins George.
Catherine
Deze empirejurk, een hoge taille, laat Catherine's groeiende babybuik perfect zien.

En ook schoonzus Meghan koos toen zij zwanger was van prins Archie regelmatig voor een aansluitende jurk die haar buik mooi accentueerde.

Meghan zwanger
Meghan doet aan colour blocking tijdens haar zwangerschap.
Meghan zwanger

#3 Scandinavische royals

De Scandinavische royals hebben een zeer stijlvolle zwangerschapsgarderobe.

Madeleine zwanger
De Zweedse prinses Madeleine draagt naar het huwelijk van haar broer prins Carl Philip ook een empirejurk. Twee dagen later, op 15 juni, bevalt ze van haar zoon prins Nicolas.

Net als Madeleine verschijnt kroonprinses Victoria in een chique galajurk tijdens haar zwangerschap.

Victoria
Kroonprinses Victoria tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in 2015.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--