Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royale zwangerschapsmode

27 januari 2016 · Leestijd 2 min

Vorig jaar kregen zowel hertogin Catherine als prinses Madeleine hun tweede kindje. En ook dit jaar is er weer een aantal koninklijke kleintjes op komst. Zo zijn kroonprinses Victoria en prinses Sofia van Zweden én de Nederlandse prinsessen Viktória en Annemarie zwanger. Tijd voor Blauw Bloed om eens in de wereld van de zwangerschapsmode te duiken!

Als de buik gaat groeien is het tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Toch kiezen de royals er ook voor om in de kast met zwangerschapskleding van familieleden te snuffelen. De vrouwen in de Zweedse koninklijke familie zijn er dol op om kleding te delen. Victoria, Madeleine, Sofia en koningin Silvia delen jasjes en oorbellen en inmiddels hebben we ook kunnen zien dat ze een blauwe zwangerschapsjurk hebben gedeeld. Victoria werd eind vorig jaar gespot in de galajurk van het merk Tiffany Rose, die haar zusje Madeleine al eens had gedragen tijdens haar eerste zwangerschap.

En ook de Nederlandse royals lenen zwangerschapskleding aan elkaar uit. Bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander droeg de zwangere prinses Aimée een jurk van Máxima.  

Aimee-Floris-zwanger.jpg

Qua kledingmerken lijken de prinsessen en koninginnen bij elkaar af te kijken. ‘Seraphine’ is een erg populair modehuis voor zwangerschapskleding onder de royals: Kate, Máxima en de Zweedse prinsessen hebben meerdere malen jurken van het merk gedragen. Naast deze topstukken dragen de koninklijke dames ook betaalbare outfits tijdens de zwangerschap.Styliste zwangerschapsmode Saskia Looman licht toe:

Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor een reportage over royale zwangerschapsmode.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--