Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals aanwezig bij halve EK-finale Engeland-Denemarken

7 juli 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun zoon prins Christian zijn woensdag bij de halve finale tussen Engeland en Denemarken op het EK voetbal. Ze zijn uitgenodigd door de Deense voetbalbond, melden Deense media. Ze maken daarmee deel uit van de maar kleine groep Denen die in het stadion zal zitten. Ook prins William zal de wedstrijd meekijken.

Het drietal liet zich dit toernooi al meerdere keren zien bij wedstrijden van het Deense elftal en ze zullen voor de volgende wedstrijd naar Londen moeten. Omdat ze als vip zijn uitgenodigd hoeven ze niet tien dagen in quarantaine, zoals eigenlijk verplicht is om Engeland binnen te komen.

Om die reden besloten de Britse autoriteiten eerder om alleen Engelse of Schotse fans toe te laten in het Wembley Stadion. Denen die al in Engeland wonen, zijn ook welkom.

Prins William gaat deze keer zonder zijn vrouw Catherine naar de voetbalwedstrijd. Zij zit sinds vrijdagmiddag in thuisisolatie nadat ze bij haar bezoek aan Wimbledon in contact was gekomen met een coronapatiënt. Het paleis kon niet zeggen of William zijn zoontje, prins George, wel meeneemt naar de wedstrijd in het Wembley Stadion in Londen. Eerder zat William samen met zijn vrouw en zoontje op de tribune om de nationale ploeg aan te moedigen.

Succes

De Britse prins William zal vanavond ook bij de wedstrijd aanwezig zijn om de Engelsen te supporten. Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben via Twitter het Engelse voetbalteam succes gewenst.

"Veel succes aan de Three Lions in de halve finale van het EK vanavond. It's Coming Home", schrijven de prins van Wales en de hertogin van Cornwall op Twitter. It's Coming Home is een populair nummer uit 1996. Het gaat over de Engelse ploeg die de Europese beker terug moet brengen naar de bakermat van het voetbal.

Het duel tussen Engeland en Denemarken begint om 21:00 in Londen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate bleef ongeslagen in de groepsfase en won daarna van Duitsland (2-0) en Oekraïne (4-0). Italië plaatste zich dinsdagavond al voor de finale van het EK ten koste van Spanje.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--