Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goedkoop en grappig: dit geven royals elkaar met kerst

20 december 2023 · Leestijd 3 min

Nog vijf dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag kijken we naar de kerstlijstjes van de royals: wat vragen zij eigenlijk aan de kerstman?

Kerst is dé gelegenheid om elkaar cadeautjes te geven. Ook de royals doen mee aan deze traditie, maar anders dan je zou denken draait het in de paleizen niet altijd om de duurste presentjes. Kostbaarheden hebben de royals genoeg, met kerst kijken ze daarom vooral met welke grappige cadeautjes ze elkaar kunnen verrassen.  

Driedelige tassenset

Op 23 december 2017 wordt de Spaanse koning Felipe gespot in een winkelcentrum in Madrid. Hij koopt er een driedelige tassenset (boodschappentas, clutch en portemonnee) ter waarde van 1500 euro. Is het een kerstcadeautje voor zijn vrouw? Of voor zijn moeder? Dat is onbekend. Maar met het bedrag van 1500 euro geeft Felipe wél meer uit aan kerstcadeautjes dan andere royals.

Cadeaus weggeven

Prins Albert en zijn echtgenote prinses Charlène geven elkaar waarschijnlijk ook cadeautjes met kerst, maar wat er in de pakjes zit, is niet bekend. We weten wél dat ze elk jaar ook cadeautjes weggeven aan de kinderen in het vorstendom. En daarmee komen ze heel dicht bij de kerstgedachte: het is mooier te geven dan te ontvangen!

Lees verder onder de foto. 

Charlene_en_Albert_kerst_4.jpg
In 2017 deelde prinses Charlène al kerstcadeaus uit.

Leren wc-bril

De Britse royals komen op kerstavond bij elkaar om de pakjes uit te pakken. En daar zitten niet zozeer dure, maar wel heel grappige cadeautjes bij. Zo heeft prinses Anne ooit een leren wc-bril aan haar oudste broer Charles gegeven. Prins Harry verblijdde zijn grootmoeder koningin Elizabeth met een douchemuts en van prins William kreeg Elizabeth slippers met haar eigen afbeelding erop geborduurd.

Lees verder onder de foto. 

Charles_kerstmarkt
De ontmoeting met de kerstman zorgt voor grote hilariteit bij koning Charles (2023).

Kralen uit Ghana

Vrouwelijke leden van de Deense koninklijke familie zullen in december 2017 verrast hebben opgekeken bij het openmaken van hun kerstcadeautjes. In de pakjes zaten glazen kralen uit Ghana. Een paar maanden eerder was de Deense koningin Margrethe op staatsbezoek in Ghana en bij een bezoek aan een markt had ze glazen kralen ingeslagen. De vader van koningin Margrethe, de latere koning Frederik IX, vraagt in 1910 een trommel, een verrekijker en een afbeelding van een stoomveerboot voor de kerst. Of hij ze heeft gekregen, is onbekend, maar het verlanglijstje is bewaard gebleven. 

Ben jij al klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--