Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals genieten van weekend vol sportwedstrijden

1 februari 2021 · Leestijd 2 min

Het gezin van kroonprinses Victoria zat zondag voor de buis om de finale van het WK Handbal te volgen. In het slotduel nam Zweden het op tegen de Denen. En dus werd er door Victoria even gebeld met 'collega' kroonprins Frederik van Denemarken.

Aan het enthousiasme van de Zweedse royals heeft het zeker niet gelegen, maar de wereldtitel ging naar de Denen. Denemarken klopte Zweden in de finale met 26-24. 

Kroonprins Frederik heeft zondag laten weten dat hij zijn feliciaties heeft overgebracht aan de nationale handbalploeg. "Ik heb gebeld en de hele ploeg gefeliciteerd met de geweldige en verdiende zege", schrijft Frederik op Instagram.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het WK werd in Egypte gehouden. De Denen prolongeerden in Caïro hun titel. Die wonnen ze twee jaar geleden voor eigen publiek in Kopenhagen. Daar was Frederik bij aanwezig. Na afloop omhelsde hij de coach en spelers van het team.

Nog een koninklijke felicitatie

Felicitatiebericht_koningspaar_WK_veldrijden.jpg

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden afgelopen weekend een aantal landgenoten feliciteren met hun sportieve prestaties. Ze deelden een felicitatiebericht voor de Nederlandse wereldkampioenen veldrijden. "4x goud tijdens een prachtig WK Veldrijden", schrijft het koninklijk paar.

Bron: ANP / Foto: Kungahuset.se en Koninklijk Huis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--