Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals in quarantaine laten van zich horen

20 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert van Monaco en de Noorse koning Harald en zijn vrouw Sonja zitten in thuisquarantaine. Zij hebben van zich laten horen op social media en in tijdschriften.

Het Noorse koningspaar heeft donderdag via sociale media een teken van leven gegeven. "Dank aan een ieder die zowel in de samenleving als thuis alles doet wat hij kan om te zorgen dat we hier met zijn allen doorheen komen", schreven koning Harald en koningin Sonja op Instagram.

Het koningspaar moest na terugkeer van een staatsbezoek aan Jordanië begin deze maand in quarantaine. Die wordt doorgebracht in het koninklijk buitenverblijf Kongsseteren bij Oslo. Daar is gelegenheid om buiten te wandelen in de sneeuw, zoals de bij de koninklijke boodschap geplaatste opname liet zien. Koning Harald en koningin Sonja dankten ook voor alle hartelijke wensen en het medeleven met hun quarantaine.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Albert: "Ik voel me oké"

Prins Albert II van Monaco, die besmet is met het coronavirus, voelt zich redelijk. Dat laat de 62-jarige Monegaskische prins donderdag weten aan magazine People. "Ik voel me oké. Mijn symptomen zijn vergelijkbaar met die van een griep, maar het voelt als een milde vorm. Ik heb lichte koorts, niet zo erg", vertelt Albert. "Ik had de eerste paar dagen een loopneus, dat was het eerste teken. Het zit een beetje verstopt, maar dat is het."

De prins liet zich anoniem testen op het virus omdat hij niet anders dan anderen wilde worden behandeld. Wel vond hij het vanwege zijn klachten, zijn leeftijd en een longontsteking die hij een paar jaar geleden had nodig om zich te laten testen. De prins beseft dat hij door zijn leeftijd in de kwetsbare groep valt, "maar er zijn ook veel mensen van onder de 60 die het krijgen", zegt hij. "Het kan iedereen van elke leeftijd overkomen."

Hoe Albert besmet is geraakt, weet hij niet. "Het had elk moment in de afgelopen tien dagen kunnen gebeuren. Je zult het nooit weten."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--