Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima's week: vier keer in het roze

26 mei 2023 · Leestijd 3 min

Opvallend! De koningin was deze week in een roze bui. Tijdens haar vier werkbezoeken droeg de koningin vier verschillende tinten roze. Van oudroze tot zalmroze: Máxima had een kleurrijke week. Overigens was Máxima niet de enige royal die roze droeg, in het buitenland was de kleur afgelopen week ook populair! Hebben deze royals dit afgesproken? Of zou het puur toeval zijn?

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-469967906

De week begon in Austerlitz met een bezoek aan een zorgcentrum, de koningin recyclede voor het bezoek deze oudroze jurk van Valentino.

Tekst gaat verder onder foto.

Máxima, Méér Muziek in de Klas, mei 2023

Na het bezoek aan Austerlitz opende de koningin dinsdagmiddag het programma Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving op een basisschool in Den Haag. Daar zagen we de koningin in een nieuwe zalmroze-outfit van haar favoriete modehuis Natan. 

Tekst gaat verder onder foto's.

ANP-470070809
Maxima Apeldoorn
Het tulpjesmotief van de jurk is hier duidelijk te zien.

Op woensdag bezocht Máxima een mbo-opleiding in Apeldoorn, daar droeg ze deze rood-roze Tory Burch jurk, de jurk heeft een tulpjesmotief.

Tekst gaat verder onder foto.

Maxima Nijmegen auto's

Op donderdag, tijdens het laatste werkbezoek van deze week, droeg de koningin deze roze creatie van Natan. In Nijmegen bezocht Máxima NXP: een bedrijf dat microchips maakt.

Catherine in het roze

Tekst gaat verder onder foto's.

Catherine, Chelsea Flower Show 2023
ANP-469892881

Ook Catherine, de prinses van Wales, trok deze week haar roze kledij uit de koninklijke kledingkast. De week begon bij de Chelsea Flower Show. Hier droeg de prinses deze jurk van het Britse merk ME+EM.

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-470151838

Later in de week brengt Catherine nog een bezoek, dit keer bij het Foundling museum, waarvan ze beschermvrouwe. Hier zien we haar in een zachtroze broekpak van Alexander McQueen. 

Prinses Victoria

Tekst gaat verder onder foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De roze trend heeft ook Scandinavië bereikt. De Zweedse prinses Victoria draagt woensdag een knalroze blazer van de Zara met een gebloemde rok van het merk & Other Stories. De kroonprinses viert samen met haar man kroonprins Daniel het 400-jarig bestaan van een middelbare school. 

Koningin Mathilde

Tekst gaat verder onder foto.

Snapinsta.app_348505447_1327839807795103_652030765820044035_n_1080

In België draagt koningin Mathilde woensdagavond deze roze blouse van Natan tijdens een diner met jonge onderzoekers.

Spaanse royals

Tekst gaat verder onder foto's

ANP-470152994
Bij het heilig vormsel van prinses Sofía kon oma Sofía's aanwezigheid natuurlijk niet ontbreken.
ANP-470152948
ANP-470153003

Als het om roze gaat, weten de Spaanse royals wel uit te pakken. Hier komt de hele familie volledig kleur-gecoördineerd aan bij het heilig vormsel van jongste prinses Sofía. 

De 16-jarige Sofía, donderdag het middelpunt van het gezin, droeg een knalroze jumpsuit. Haar 17-jarige zus Leonor ging voor een roze jurk, terwijl koningin Letizia met een witte broek en roze shirt bij de kerk verscheen. Koning Felipe had een paarse stropdas omgedaan. Naast het gezin was ook koningin Sofía, oma van de prinsessen en eveneens in het roze, aanwezig. 

Foto's: ANP/Belgiumroyalpalace/Kungahuset

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--