Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals lyrisch over voetbaloverwinningen

4 juli 2021 · Leestijd 2 min

De Deense koninklijke familie is dolblij met de overwinning van Denemarken op Tsjechië tijdens de EK-kwartfinale zaterdagavond. Op Instagram deelt het hof een aantal foto's van een juichende prins Joachim en zijn vrouw Marie met hun twee kinderen. Ook prins William feliciteerde het nationale voetbalteam dat met 4-0 won van Oekraïne. Woensdag zullen Denemarken en Engeland tegen elkaar strijden in de halve finale.

De Denen wonnen met 2-1 van Tsjechië en de Europees kampioen van 1992 kan zich opmaken voor de halve finale op woensdag. "We hebben de overwinning gevierd in Parijs!", aldus Joachim en Marie. Op een van de foto's zijn hun twee kinderen prins Henrik (12) en prinses Athena (9) met een Deense vlag te zien.

Joachim en Marie zijn sinds 2008 getrouwd. Het is het tweede huwelijk van de Deense prins, die in 2005 scheidde van de Hongkongse Alexandra Christina Manley. Met haar kreeg hij ook twee kinderen; prins Nikolai en prins Felix. Sinds 8 april 2005 zijn ze officieel gescheiden.

Ook prins Christian keek mee naar de wedstrijd en plaatste hier een foto van op Instagram.

De Britse ploeg van bondscoach Gareth Southgate won zaterdagavond in de kwartfinale van het EK met 4-0. "Vanavond weer een topprestatie van het team van Engeland. Goed gespeeld tegen Oekraïne", schrijft de hertog van Cambridge op Twitter. "Ik kan niet wachten op de halve finale van woensdag!"

Het Engelse voetbalelftal kan zich na de winst opmaken voor de halve eindstrijd tegen Denemarken in Londen. Steeds meer Engelse fans zijn optimistisch over een goede afloop van het EK.

Prins William is groot supporter van het nationale elftal. Tijdens het duel tegen Duitsland zat hij samen met zijn vrouw Catherine en zoontje prins George op de tribune om de ploeg aan te moedigen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--