Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rutte start toch onderzoek naar de Oranjes

10 september 2019 · Leestijd 1 min

Op aandringen van de Tweede Kamer laat premier Mark Rutte toch uitzoeken hoe het zit met de meubels van koning Willem-Alexander. Kamerleden hadden de premier naar het parlement geroepen na onthullingen dat de belastingbetaler dubbel zou opdraaien voor de inventaris in de koninklijke paleizen.

"Weer is er gedoe over de kosten", aldus Joost Sneller van regeringspartij D66. Hij eist opheldering over bepaalde afspraken, waardoor het Koninklijk Huis "niet langer de lasten draagt, maar wel twee keer de lusten". Want de inventaris is van de Staat en wordt onderhouden door de Staat, terwijl de koning ook nog een vergoeding krijgt voor het onderhoud. Volgens de krant NRC Handelsblad gaat het om miljoenen euro's de afgelopen jaren.

Rutte vond het maandag nog niet nodig om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Hij gaat nu de afspraken uit het verleden allemaal op een rijtje zetten. "Het is niet mijn dagelijkse herinnering wat (de toenmalige premiers) Dries van Agt of Lubbers in de jaren tachtig allemaal met die meubels hebben gedaan."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--