Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sarah Ferguson gebruikt deze royal 'truc' om lastige vragen te ontwijken

5 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Sarah Ferguson, de moeder van prinses Beatrice en prinses Eugenie deelt in haar podcast welke royal 'truc' ze nog elke dag gebruikt om onder lastige vragen uit te komen. Beleefdheid zit sinds haar huwelijk met prins Andrew (dat in in 1996 officieel strandde) in haar systeem.

In haar huwelijk met prins Andrew leerde ze enorm veel etiquette regels waar de Britse koninklijke familie zich aan moet houden. Ook al strandde haar relatie met Andrew in 1992, de etiquetteregels is ze nooit verleerd. In haar podcast Tea Talks with the Duchess and Sarah, deelt ze welke truc ze nog steeds gebruikt om  ingewikkelde vragen uit te komen. 

Sarah Ferguson is nog steeds nauw verbonden met het koningshuis 

Sarah Ferguson, ook wel Fergie genoemd, is nog steeds betrokken bij het koningshuis. Zo zat ze tijdens het Coronation Concert ter ere van de kroning van Charles gezellig naast haar ex-man Andrew. 

Sarah Andrew Bruiloft
Sarah Ferguson en prins Andrew op hun trouwdag in 1986. Koningin Elizabeth staat uiterst rechts op de foto.

Het is dan ook niet verrassend dat Sarah Ferguson de etiquette regels nog lang niet vergeten is. Co-host van de podcast, Sarah Thomson, wilde van de hertogin van York weten hoe je op een beleefde manier mensen afkapt op een feestje zonder dat je brutaal overkomt. En haar antwoord is zó handig dat wij de royal 'truc' ook gaan proberen bij de volgende familieverjaardag. 

'Houd de gedachte vast' 

De hertogin van York benadrukt dat de manier waarop je zoiets aanpakt erg verschilt per land. In het beleefde Engeland pak je het als volgt aan. Sarah Ferguson: "Je zegt 'Wacht even, houd die gedachte vast, want ik zie Fred daar staan en ik moet hem echt even spreken.' Tegen de tijd dat je terug bent, zijn ze vergeten waar je het eigenlijk over had voordat je wegliep."  

Diana Wimbledon
Diana, de prinses van Wales, en Sarah Ferguson bezoeken samen Wimbledon in 1988.

Als iemand dan zo'n strikvraag stelt in een gesprek, kun je volgens de hertogin van York het beste het volgende zeggen. 'Dat is een interessante vraag, ik zal je wat vertellen, ik ga die vraag aan Matilda voorleggen. Matilda, wat vind je van die vraag?' "Zo ligt de bal weer bij iemand anders," zo zegt Sarah Ferguson in haar podcast. 

Niet iedereen een handje geven, maar een grote entree

Heb je ook zo'n hekel aan kringverjaardagen waar je iedereen een handje moet geven om elkaar te feliciteren? Maak dan een grote, bombastische entree. Zo weet iedereen dat je binnen bent, en valt het niet op als je weer snel weggaat. Het is wat betreft Sarah de beste truc om meerdere partijen op één avond te bezoeken. 

sarah-ferguson-handje
1989: Prins Andrew en Sarah Ferguson in Montreal, Canada.

Op dit moment staat de YouTube-carrière van Sarah Ferguson even op pauze. Zo schrijft ze op Instagram dat ze er even een maandje tussenuit is. Logisch ook, want bij de hertogin werd in juni borstkanker geconstateerd. Inmiddels heeft de 63-jarige een borstamputatie ondergaan en is ze aan het herstellen van haar behandeling. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--