Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sari van Máxima te zien in Haags museum

29 september 2021 · Leestijd 2 min

Het Kunstmuseum in Den Haag gaat vanaf 9 oktober een jurk tentoonstellen die het in bruikleen heeft gekregen van koningin Máxima. Het gaat om een avondjapon, gemaakt door ontwerper Jan Taminiau, die de koningin droeg tijdens een staatsbezoek aan India in 2019.

De japon maakt onderdeel uit van de aankomende modetentoonstelling Global Wardrobe - De wereldwijde modeconnectie. In de tentoonstelling besteedt het Kunstmuseum aandacht aan driehonderd jaar West-Europese mode die is geïnspireerd door buiten-Europese culturen. De jurk van groene zijde met ingeweven zilveren motieven, past in deze collectie omdat Taminiau hem op basis van een Indiase sari maakte.

"Uit de collectie sari’s van de koningin heb ik deze kwalitatief hoogwaardige stof gekozen om mee te werken, in een kleur die mooi combineerde met de sieraden die ze had uitgekozen", blikt Taminiau terug op het ontwerpen van de japon voor Máxima. "Groen is van ons allebei een favoriete kleur. In de traditionele Indiase dracht wordt de stof losjes gevouwen en gedraaid en alleen met spelden en een riempje vastgezet. Voor mijn variant van de sari heb ik de stof gefixeerd op een binnenwerk, zodat die op zijn plaats blijft. Een traditionele Europese couturetechniek die ik altijd toepas."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--