Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 6 scènes ga je allemaal terugzien in seizoen 6 van The Crown

27 oktober 2023 · Leestijd 5 min

Op 16 november verschijnt na lang wachten het zesde en laatste seizoen van de hitserie The Crown op Netflix. Na een abrupt einde van seizoen 5 zitten royalty liefhebbers op het puntje van hun stoel om het einde van de serie te kijken. Wat kun je verwachten van het laatste seizoen? Deze zes scènes komen er in ieder geval in voor.

Netflix deelt de lang verwachte eerste beelden van het laatste seizoen. We deelden eerder al welke onderwerpen aan het licht gaan komen, maar nu hebben we dan eindelijk foto's én bewegend beeld die verklappen hoe het verhaal gaat lopen. We zetten alle bekende scènes hier voor je op een rij. Bekijk hier alvast de officiële beelden van deel 1. Voor deel 2 (met o.a. het liefdesverhaal van William en Catherine) moeten we nog even geduld hebben, dat deel komt pas in december online. 

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#1 De vakantie van prinses Diana en Dodi Fayed 

In de zomer van 1997, het jaar van haar overlijden, nodigt Mohammed Al-Fayed Diana uit voor een vakantie op zijn jacht in Saint-Tropez. Mohammed nodigde ook zijn zoon Dodi uit die op dat moment een relatie had met model Kelly Fisher. De echte jacht in kwestie is dit jaar helaas gezonken. In de serie wordt Dodi Al-Fayed gespeeld door Khalid Abdalla. 

Lees verder onder de foto. 

thecrowndianaschip

In augustus van hetzelfde jaar publiceerde de 'Sunday Mirror' een kus van Dodi en Diana waarna de speculaties van hun relatie begonnen. In de serie gaan we zien hoe de relatie van de twee opbloeide. 

Lees verder onder de foto. 

thecrowndodifayed

#2 Prinses Diana als moeder van prins Harry en prins William 

In de serie groeien prins William en prins Harry op. We zien dan ook twee nieuwe acteurs. In het eerste deel vertolken Rufus Kampa (William) en Fflyn Edwards (Harry) de zoons van Charles en Diana. We krijgen beelden te zien van Diana als moeder en later zien we ook hoe de twee jongens moeten omgaan met de plotselinge dood van hun moeder. 

Lees verder onder de foto. 

diana-harry-william-thecrown6

#3 Diana wandelt door landmijnen in Angola

Ook de bijzondere reis van Diana naar Angola wordt in de serie gebruikt. In 1997 reisde Diana af naar Angola om bewustzijn te creëren voor landmijnen over de wereld. Diana liep daar onder toeziend oog van de pers over een mijnenveld in een beschermde outfit. De beelden gingen de hele wereld over en mede door haar bijzondere actie werd de Ottawa Mine Ban Treaty ondertekend. Dit verdrag verbiedt sindsdien het gebruik, het opslaan, produceren en vervoeren van landmijnen. 

Lees verder onder de foto's. 

TheCrown_Season6_Image57
TheCrown_Season6_Image58
TheCrown_602_Unit_00673-2

Prins Harry trad in 2019 in de voetsporen van zijn moeder door eenzelfde bezoek te maken. Harry wandelde toen ook door het voormalige mijnenveld (de landmijnen werden hier tussen 2004 en 2005 geruimd). Valdemar Goncalves Fernandes, operationeel manager die zowel in 1997 als in 2019 van de partij was, vond het erg bijzonder dat hij ook de prins ontmoette. "Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik prins Harry tref op precies dezelfde plek als prinses Diana 22 jaar geleden", liet hij weten aan CNN.

Lees verder onder de foto.

In het najaar van 2019 trad Harry in Zuid-Afrika in de voetsporen van zijn moeder. Hij bezocht net
In het najaar van 2019 trad Harry in Zuid-Afrika in de voetsporen van zijn moeder. Hij bezocht net als Diana in 1997 een mijnenveld.

#4 Het tragische ongeluk in Parijs 

Alhoewel we in de trailer geen duidelijke beelden zien van het ongeluk in Parijs, komt wel een scène voorbij waarin Diana een bos rozen krijgt (vermoedelijk van Dodi) met daarin een kaartje. Op het kaartje staat 'Parijs volgende week?'. Helaas weten we allemaal hoe hun tripje naar Parijs eindigde. Ook zien we aan het einde van de trailer hoe Diana de hand van Dodi vastgrijpt wanneer de pers zich om hun heen verzamelt in de auto in Parijs. 

Lees verder onder de foto.

header-sterfdag-diana
Prins William en prins Harry bij de uitvaart van prinses Diana in 1997.

#5 De vakantie in Schotland met vader Charles 

In de zomer van 1997 overleed prinses Diana. Haar twee zoons, prins William en prins Harry, vierden die zomer vakantie met hun vader prins Charles in Schotland. Ze waren daar in Balmoral Castle toen ze het vreselijke nieuws te horen kregen. Ook dat gaan we terugzien in het zesde seizoen van The Crown. 

Lees verder onder de foto's. 

TheCrown_Season6_FirstLook6
Charles, William en Harry Balmoral
Charles met zijn zoons op vakantie in Schotland in de zomer van 1997.

#6 Het stil blijven van koningin Elizabeth 

De trailer van seizoen 6 eindigt met een glimp van koningin Elizabeth na de dood van prinses Diana. We zien actrice Imelda Stauton in de rol van koningin Elizabeth op de bank zitten. "De koninklijke familie blijft stil", klinkt uit de televisie. Waarna Elizabeth zegt: "Wat willen mensen van mij?". We zien een geëmotioneerde Charles die reageert met "Dat jij moeder bent van de natie."

elizabeth-diana01997
Koningin Elizabeth schudt handen met het toegestroomde publiek een dag voor de uitvaart van Diana.

Koningin Elizabeth kreeg in de dagen na het overlijden van prinses Diana veel kritiek over zich heen omdat ze de vlag niet meteen halfstok had laten hangen én dat ze nog niet naar buiten was getreden met een verklaring. Uiteindelijk stapte koningin Elizabeth op 5 september, 6 dagen na het ongeluk, naar buiten en schudde bij Buckingham Palace veel handen met het publiek langs de kant. Ook gaf ze op die dag een toespraak waarin ze haar verdriet woorden gaf. 

Foto's: ANP / Netflix 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--