Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pracht en praal: het moderne gouden diadeem van koningin Sonja

9 februari 2024 · Leestijd 2 min

De juwelencollectie van de Noorse royals is bewonderenswaardig. Koningin Sonja draagt voor speciale evenementen prachtige erfstukken, maar naast deze parures heeft de koningin ook een modern diadeem in haar verzameling. Deze tiara lijkt in geen velden of wegen op de rest van haar collectie en is zeker het noemen waard. Lees hier meer over het gouden diadeem.

Cadeau van koning Harald

In 1997 krijgt koningin Sonja een bijzonder cadeau van haar echtgenoot voor haar 60ste verjaardag. Het is een parure (juwelenset red.) die anders is dan wat Sonja normaal gesproken draagt. Deze gouden juwelen hebben niet de versiersels die we zien bij andere colliers en diademen uit het Noorse archief. In plaats daarvan is het een moderne set met een tiara, oorbellen en een collier.

Lees verder onder de foto.

Sonja gouden tiara
Koningin Sonja tijdens een inkomend staatsbezoek met het gouden diadeem.

Lees ook over: de robijnen tiara van koningin Mary

Veelzijdig diadeem

De echte blikvanger van de set is het diadeem. Sonja draagt deze regelmatig bij staatsbanketten en andere speciale gelegenheden. Toch ziet het diadeem er niet altijd hetzelfde uit. In het midden van het juweel, tussen de gouden latjes, kunnen verschillende edelstenen worden geplaatst. Zo draagt ze het met diamanten, oranje topazen en een groene toermalijn. Ze combineert het diadeem meestal met de daarbij behorende oorhangers en halskettingen. Bekijk in de post hieronder de verschillende combinaties van de parure.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tot nu toe is Sonja de enige die met deze juwelen ten tonele verschijnt, maar wie weet zien we kroonprinses Mette-Marit of prinses Ingrid Alexandra in de toekomst een keer met deze moderne juwelen.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--