Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze half Nederlandse prinses is in verwachting van haar eerste kindje

9 maart 2024 · Leestijd 2 min

Leuk babynieuws voor prinses Sophie van Beieren. Zij en haar man, prins Ludwig van Beieren, verwachten namelijk hun eerste kindje. Dit heeft de half Nederlandse Sophie deze week zelf bekendgemaakt en is bevestigd door het hof.

Je kunt Sophie (32) waarschijnlijk herinneren van haar spectaculaire huwelijk met prins Ludwig vorig jaar. De bruiloft was zo overweldigend dat Sophie zelfs even flauwviel tijdens de huwelijksceremonie. Door het jawoord te geven aan de Beierse prins Ludwig werd de half-Nederlandse Sophie-Alexandra Evekink in één klap prinses van Beieren. Dit sprookje wordt nu bezegeld met een kindje.

Het heugelijke nieuws is door Sophie zelf naar buiten gebracht en is inmiddels bevestigd door een woordvoerder. "Zwangerschap is een heel persoonlijke aangelegenheid voor een stel, die als privé beschermd moet worden", aldus de woordvoerder tegen Augsburger Allgemeine.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins en prinses van Beieren

Sophie heeft een Nederlandse vader en een Canadese moeder, maar groeit op in Singapore. Prinses Sophie is (net als onze koningin Máxima) werkzaam voor de Verenigde Naties en specialiseert zich in vrouwenrechten en de preventie van geweld tegen vrouwen in oorlogsgebieden.

Prins Ludwig is de achterkleinzoon van de laatste koning van Beieren. Deze werd in 1918 afgezet en hiermee kwam er een einde aan het koninkrijk Beieren. Toch heeft dit koninkrijk jarenlang een rol gespeeld in Europa, ook keizerin Sisi stamt af van het huis van Beieren. 

Foto's: Instagram @hausbayern

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--