Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sophie helpt voedselbank en zwager Charles trekt knip

1 mei 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft verschillende hulpprojecten in het Verenigd Koninkrijk een handje geholpen. Zijn stichting The Prince's Countryside Fund heeft geld beschikbaar gesteld voor projecten die zich inzetten voor de strijd tegen het coronavirus. Dat maakte de stichting bekend op haar website.

In totaal heeft de prins van Wales meer dan 120.000 pond toegekend aan 62 projecten door het hele land. Onder de gesteunde projecten zitten onder meer lokale winkels en voedselbanken, boerderijen en voedselbezorgdiensten.

Prins Charles heeft The Prince's Countryside Fund in 2010 opgericht om boerenbedrijven te steunen en de levenskwaliteit op het platteland te verbeteren. Het verlenen van subsidies is een van de belangrijkste bezigheden van de stichting. Sinds de oprichting heeft de stichting al meer dan 10 miljoen pond toegekend aan lokale organisaties.

Helpende hand

Charles' schoonzus Sophie heeft donderdag een dagje geholpen bij de plaatselijke voedselbank in Woking, een plaats in Surrey. De gravin van Wessex hield zich vooral bezig met het verpakken van noodpakketten voor mensen die getroffen zijn door de coronacrisis. Ook kreeg ze informatie over het werk dat de medewerkers en vrijwilligers bij de voedselbank doen.

Begin maart werd Sophie nog getest op het coronavirus. Toen ze in Zuid-Soedan uit het vliegtuig stapte, kreeg ze vrijwel direct een thermometer in de mond om te kijken of ze geen koorts had. De echtgenote van de prins Edward was enkele dagen in het Afrikaanse land om organisaties te ondersteunen die opkomen voor vrouwen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--