Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sophie open in interview over Meghan en haar werk

8 juni 2020 · Leestijd 3 min

Sophie, de vrouw van de Britse prins Edward, heeft zich zondag uitgelaten over de breuk van prins Harry en Meghan met de Britse koninklijke familie. In een interview met The Sunday Times wees ze onder meer op de gelijkenissen tussen haar en de hertogin van Sussex.

Sophie met Harry en Meghan tijdens Royal Ascot, juni 2018.
Sophie met Harry en Meghan tijdens Royal Ascot, juni 2018.

De schoondochter van koningin Elizabeth komt, net zoals Meghan, uit een middenklasse-gezin. Ook Sophie kreeg in de begindagen van haar relatie met prins Edward, de jongste zoon van Elizabeth, te maken met kritiek van de media.

"Maar vergeet niet dat ik vijf jaar had om me aan te passen," zegt de gravin van Wessex over de lange relatie die ze had met Edward voor ze in 1999 met hem trouwde. "En tijdens onze verloving van zes maanden verbleef ik zelfs op Buckingham Palace." Harry en Meghan waren nog geen anderhalf jaar samen toen ze zich verloofden.

Lees verder onder de foto.

Sophie werd naar verluidt een goed luisterend oor voor Meghan, toen zij met Harry in Frogmore Cottage woonde. "We proberen altijd een nieuw lid van de familie te verwelkomen en te helpen," zegt de gravin. Nu Harry en Meghan in Los Angeles wonen, wenst Sophie hen niks dan goeds. "Ik hoop gewoon dat ze gelukkig zijn."

Werk

Sophie en Edward arriveren bij Westminster Abbey voor de viering van Commonwealth Day, 9 maart 2020.
Sophie en Edward arriveren bij Westminster Abbey voor de viering van Commonwealth Day, 9 maart 2020.

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben van koningin Elizabeth nog niet de vraag gekregen meer officiële taken voor hun rekening te nemen sinds de verhuizing van Harry en Meghan. "We hebben allemaal onze eigen portefeuille. Ik zie niks veranderen," zegt Sophie, gravin van Wessex, daarover. "Maar als we worden gevraagd om meer te doen... ik weet nog niets, er is nog niets gevraagd."

Volgens Sophie is het ook nog maar de vraag of zij en Edward meer werk op zich kunnen nemen. "Ik ben al best wel druk, dus ik weet niet hoeveel meer ik kan doen," vertelt de gravin. "Mensen besteden opeens meer aandacht aan wat ik doe, maar ik ben net zo druk als altijd."

Lees verder onder de foto.

Sophie verwacht dat de hele Britse koninklijke familie het druk krijgt na de coronacrisis. "Het land heeft veel steun nodig na deze crisis", aldus de gravin, die een belangrijke rol ziet voor haar familie vanwege de "consistente aanwezigheid" van de verschillende leden van de koninklijke familie. "De koningin is een geweldig staatshoofd, en dat al zo’n lange tijd."

Warme band

Sophie_van_Wessex_en_koningin_Elizabeth.jpg

In het interview komt ook naar voren dat de band tussen Sophie en haar schoonmoeder Elizabeth warm is. De koningin vraagt de gravin vaak naar haar reizen en spreekt met haar over het werk wat ze doet voor vrouwen in derdewereldlanden.

Volgens Sophie kan ze de 94-jarige vorstin echter niks nieuws vertellen, omdat de koningin al overal is geweest. "Ze is geïnteresseerd in mijn reizen, vooral naar Gemenebest-landen. Ik weet niet hoeveel landen ze heeft bezocht. Maar elke keer als ik terugkom van een plek is ze er al geweest."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--