Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaans koningspaar eert postuum 102 zorgmedewerkers

15 juli 2021 · Leestijd 1 min

In Spanje zijn vrijdagochtend de ongeveer 81.000 coronadoden herdacht met een speciale ceremonie in Madrid, onder leiding van koning Felipe VI. De ceremonie werd ook gebruikt om zorgpersoneel te eren. Ongeveer 700 mensen waren op de plechtigheid voor het koninklijk paleis afgekomen.

De 102 zorgmedewerkers die tijdens hun werk besmet raakten met het coronavirus en overleden aan Covid-19 hebben postuum de Spaanse Orde van Burgerlijke Verdienste gekregen. "Ons respect en waardering gaat naar het zorgpersoneel, die met volledige toewijding hebben gewerkt sinds het begin van de pandemie", aldus Felipe. Hij noemde de zorgmedewerkers "ethische en sociale rolmodellen".

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens de plechtigheid benadrukte Felipe ook het belang van vaccinaties. Volgens de koning zijn inentingen de enige hoop om het virus te bestrijden.

Spanje kampt momenteel met een nieuwe coronagolf. Het aantal besmettingen steeg woensdag nog met 26.390 nieuwe gevallen. Ook stijgt het aantal ziekenhuisopnames. De stad Barcelona overweegt om een nachtklok in te voeren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--