Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaans koningspaar voor het eerst op staatsbezoek in Andorra

25 maart 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Felipe en Letizia zijn donderdag aangekomen in Andorra voor een staatsbezoek. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het Spaanse koningspaar het dwergstaatje aandoet. Het bezoek van de vorst en vorstin is bedoeld om de bilaterale betrekkingen tussen beide landen onder de aandacht te brengen en te versterken.

Samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, Arancha González Laya, zijn Felipe en Letizia donderdag en vrijdag in Andorra. Tijdens hun reis ontmoeten zij de Andorrese autoriteiten en leren ze over onder meer het onderwijssysteem en het culturele erfgoed van Andorra. Donderdag ontmoetten ze de aartsbisschop van Urgell, Joan Enric Vives, en de Franse vertegenwoordiger Patrice Strzoda. Het bisdom en Frankrijk delen het symbolische leiderschap van Andorra. 

Het bezoek maakt deel uit van de 28e Ibero-Amerikaanse top van staatshoofden en regeringsleiders van Spanje, Portugal en alle voorheen gekoloniseerde gebieden in Midden-Amerika. Felipe zal ook aanwezig zijn op de vergadering die op 21 april plaatsheeft.

Koningin Letizia draagt donderdag een rode japon van het merk Massimo Dutti. Een jurk die onze koningin Máxima ook al eens droeg. Weten wanneer? Kijk dan hier

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--