Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bizar nieuws: Spaanse hertog wil zijn dochter 25 (!) namen geven

1 november 2023 · Leestijd 3 min

Bijzonder nieuws uit Spanje deze week. Een Spaanse hertog en hertogin willen hun dochter maar liefst 25 (!) namen meegeven. Maar de Spaanse wetgeving steekt er een stokje voor.

De volledige naam van het meisje luidt als volgt: Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos. Zo, dat is een hele mond vol. Alle 25 namen van de pasgeboren dochter van de Spaanse hertog Fernando Fitz-James Stuart en Sofia Palazuelo van Huéscar zijn allemaal verwijzingen naar haar voorouders.

Spaanse wet verbiedt doopnaam met 25 namen

De jongste dochter van Fernando en Sofia werd in januari 2023 geboren, maar de baby werd begin deze maand gedoopt. Nu blijkt na de doop dat de naam van het meisje te lang is voor de Spaanse wet. Daarom zal deze niet geaccepteerd worden door de burgerlijke stand. Volgens de wet mogen kinderen namelijk alleen één samengestelde naam hebben of twee aparte, maar simpele, namen.

Lees verder onder de foto.

Fernando-2018-huwelijk
2018: Het echtpaar trouwde in het Palacio de Liria in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen (of wel?)

Het is niet voor het eerst dat de kersverse ouders met de regelgeving te maken hebben. Bij de geboorte van hun eerste dochter in 2021 liepen de ouders namelijk tegen hetzelfde probleem aan. Hun oudste dochter kreeg de naam Rosario Matilde Sofía Cayetana Dolores Teresa. Al is deze naam een stuk minder lang dan bij hun jongste dochter, hij is wettelijk gezien niet toegestaan. De doopnamen van de meisjes zijn dus wettelijk niet goedgekeurd. Hoe de dochters van de hertog wél in de burgerlijke stand heten blijft vooralsnog een raadsel. 

Lees verder onder de foto.

Fernando-2018-huwelijk-Sofia
Ook koningin Sofia was aanwezig op het huwelijk.

Dat beide dochters zulke lange namen hebben, is niet gek. De oma van vader Fernando, María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, had namelijk maar liefst negentien namen als je al haar adelijke titels meetelt. Daarmee haalde Cayetana zelfs het 'Guinness Book of Records' als persoon met de meeste adellijke titels. Dat record gaan haar achterkleinkinderen in ieder geval niet verbreken. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--