Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse hof: Juan Carlos ligt niet in ziekenhuis

17 december 2020 · Leestijd 2 min

Het Spaanse koningshuis heeft berichten tegengesproken dat de Spaanse koning Juan Carlos in Abu Dhabi in een ziekenhuis ligt, omdat hij besmet zou zijn met het coronavirus. De naar de Emiraten uitgeweken Juan Carlos zou volgens een aantal Spaanse media afgelopen week al zijn opgenomen. Het hof heeft wel bevestigd dat Juan Carlos definitief niet met de kerst naar Spanje komt vanwege de pandemie.

Zijn mogelijke komst leidde tot verhitte debatten in de Spaanse politiek. Premier Pedro Sánchez heeft daarbij beklemtoond dat het de regering helemaal niet aangaat waar de gepensioneerde vorst de kerstdagen doorbrengt. Dat is volgens de sociaaldemocratische premier uitsluitend een zaak van het koninklijk huis.

Juan Carlos is in opspraak geraakt over duistere transacties en betalingen. Afgelopen week nog betaalde een advocaat van hem in Spanje bijna 700.000 euro aan de belastingdienst om te voorkomen dat die Juan Carlos zou vervolgen wegens vermeende belastingontduiking in de jaren 2016 - 2018.

Een kerstbezoek van het omstreden voormalige staatshoofd zou mogelijk ook zijn zoon, koning Felipe, slecht uitkomen. Die houdt kerstavond zijn jaarlijkse kersttoespraak en zijn vader zou dat kunnen overschaduwen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--