Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse koningin Letizia bezoekt kraamafdeling in Angola

8 februari 2023 · Leestijd 2 min

De Spaanse koningin Letizia heeft woensdagochtend de kraamafdeling van een ziekenhuis bezocht in Luanda, de hoofdstad van Angola. Letizia en haar man, koning Felipe, brachten van maandag tot en met woensdagmiddag een bezoek aan het Afrikaanse land.

Letizia nam een kijkje in het Lucrécia Paím Maternity Hospital, waar ze meer te horen kreeg over de zorg die hier wordt geleverd aan pasgeboren baby's. Tijdens haar bezoek kreeg de koningin verschillende ruimtes te zien. De vrouw van koning Felipe sprak ook met medewerkers van het ziekenhuis. Tijdens het bezoek droeg Letizia over haar witte pak een blauw medisch tenue.  

De koningin werd tijdens haar bezoek aan het ziekenhuis vergezeld door de First Lady van het land, Ana Dias Lourenço. Ook zij was gehuld in een blauw pak tijdens het bezoek aan de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. 

Lees verder onder de foto

FocBK4HWAAUOgEF

Mogelijkheden

Later op de dag brachten Letizia en Felipe een bezoek aan de Nationale Vergadering van Angola, waar zij ook de voorzitter van het parlement, Carolina Cerqueira, ontmoetten. Felipe nam ook even het woord tijdens de vergadering, waarin hij onder meer zei dat Angola "een land van mogelijkheden is". Ook benadrukte hij het belang van samenwerking tussen bedrijven van beide landen.

Lees verder onder de foto

ANP-462365476

Rond 12.00 uur nam het koninklijk stel afscheid van de president van Angola, João Lourenço, en de First Lady en keerden zij terug naar Spanje.

ANP/ Casa de S.S. el Rey

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--