Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse prinsessen Leonor en Sofia bij opening parlement

3 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft maandag de nieuwe zittingsperiode van het in november gekozen parlement officieel geopend. Dat deed hij in de vergaderzaal van het Congres van Afgevaardigden in het bijzijn van zijn vrouw koningin Letizia en dochters Leonor (14) en Sofia (12).

Het koninklijk gezin en premier Pedro Sánchez werden bij aankomst met militair eerbetoon verwelkomd bij het gebouw van de zogeheten Cortes Generales: het parlement van Spanje.

Het gezelschap ging vervolgens door de alleen bij dit soort officiële gelegenheden geopende Leeuwendeur - Puerta de los Leones - naar binnen. In dezelfde zaal werd Felipe in 2014 ook geïnstalleerd als koning.

Lees verder onder de foto's.

In zijn speech sprak Felipe verzoenende woorden naar zijn onderdanen. "Spanje kan niet tegen elkaar zijn. Spanje moet van iedereen en voor iedereen zijn", aldus de koning. Hij onderstreepte daarbij het belang van de grondwet.

Net als in 2016, de vorige keer dat de Spaanse koning het parlement opende, waren lang niet alle parlementsleden bij de plechtige zitting aanwezig. Verschillende partijen die tegen de monarchie zijn, bleven thuis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--