Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sportieve dag: William en Catherine op stap met reddingsteam

28 april 2023 · Leestijd 2 min

De Britse prins William en zijn vrouw prinses Catherine hebben een actieve dag achter de rug in een natuurpark in Wales. De twee liepen mee met een reddingsteam en daar hoorde een abseiltraining in een kloof bij. Na afloop haalden de prins en prinses pizza voor het hele team.

De 40-jarige William en 41-jarige Catherine hadden hun 'junkfood' verdiend, want ze hadden ondanks het natte en winderige weer een sportieve dag achter de rug. Ze liepen mee met het Central Beacons Mountain Rescue Team, dat dit jaar zestig jaar bestaat. Behalve abseilen hoorden daar ook medische oefeningen en een reddingsdemonstratie met zoekhonden bij.

Lees verder onder de foto's. 

William_Kate_patiënt
Tijdens de oefening brengen William en Kate een 'patiënt' in veiligheid.
William_Kate_reddingsteam
William_Kate_reddingshonden

Op beelden is te zien dat William en Catherine na deze sportieve dag met hun armen vol pizzadozen lopen. Ze hebben de pizza's zelf opgehaald bij een pizzamaker in een foodtruck op een parkeerplaats in Merthyr Tydfil. Ze bestelden in totaal 22 pizza's, waaronder met peperoni, barbecuekip en geitenkaas.

William_Kate_pizza
William en Kate halen pizza's voor het hele reddingsteam.

De eigenaar van de foodtruck noemde het bezoek van de prins en prinses tegen People 'surreëel'. "De prinses vroeg of we zelf ons eigen deeg maken, en ze zei dat ze het geweldig vindt om zelf pizza met de kinderen te maken."

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--