Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sportieve middag voor Willem-Alexander in ere van Johan Cruijff

21 september 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag bij een bijeenkomst om Johan Cruijff te eren. Op sportcomplex De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA werd de sporter, die dit jaar 75 jaar zou zijn geworden, herdacht. Dat gebeurde mede door sporten met kinderen met een handicap op de Cruyff Foundation Open Dag.

Daar werd koning Willem-Alexander ontvangen door de vrouw van Cruijff, Danny, en zijn kinderen Susila en Jordi. Al gauw pakte de koning een tennisracket erbij om een potje te tennissen met kinderen in een rolstoel. Fanatiek smashte hij de bal al lachend terug naar de instructeur.

ANP-455118888

Onderweg naar het volgende sportonderdeel werd de koning even aangeklampt door één van de kinderen. "Waarom is de gasprijs zo hoog?", vroeg het jongetje hem. Dat antwoord moet de koning hem verschuldigd blijven, maar "die gaat binnenkort weer omlaag", zei hij wel.

Willem-Alexander trapte nog een balletje met kinderen van Only Friends, een sportclub uit Amsterdam speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Al snel moest de koning echter opgeven: hij kwam tot de conclusie dat hij het toch niet ging winnen.

Lees verder onder de foto's.

ANP-455119386
ANP-455119370

Openingshandeling

In de ArenA werd de Cruyff Legacy Summit georganiseerd. Onder anderen de Nederlandse bondscoach van het Engelse vrouwenvoetbalteam Sarina Wiegman, Johans zoon Jordi Cruijff, Ronald Koeman en Frank Rijkaard waren aanwezig. Bij de opening van het evenement werd de koning gevraagd een bal neer te leggen bij de andere ballen op het veld. Daarmee maakte hij het nummer 14, het rugnummer van Cruijff, compleet.

Na de openingshandeling heeft de koning even aan het gras geroken. Toen hij over het veld liep voelde hij, zoals veel voetballers dat traditiegetrouw doen uit bijgeloof, even aan de grasmat om het gras vervolgens te kunnen ruiken.

ANP-455119113
ANP-455119645

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--