Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste beelden: Koningspaar verwelkomt staatshoofd Republiek Korea in Amsterdam

12 december 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanochtend de Koreaanse president Yoon Suk Yeol en zijn vrouw welkom geheten in Nederland. Na een officiële welkomstceremonie op de Dam in Amsterdam is het inkomende staatsbezoek van de Republiek Korea van start. President Yoon legt ook een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren in 2014 op staatsbezoek in de Republiek Korea, maar dit keer opent Nederland haar deuren voor de president en zijn vrouw. Het staatsbezoek biedt, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst, de mogelijkheid om de goede handelsrelatie met de Republiek Korea verder uit te bouwen.

Staatsbezoek van de Republiek Korea is van start

Tijdens de welkomstceremonie werden het staatshoofd en zijn vrouw warm onthaald door ons koningspaar. Hierna speelde de Marinierskapel de volksliederen van beide landen. Aansluitend vond de inspectie van de erewacht plaats.

Lees verder onder de foto's. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
staatsbezoek-republiek-korea1
De welkomstceremonie vindt plaats op de Dam van Amsterdam.
staatsbezoek-republiek-korea2
Koning Willem-Alexander inspecteert samen met president Yoon Suk Yeol van de Republiek Korea de erewacht.
staatsbezoek-republiek-korea3

Na de ceremonie gaan de staatshoofden het Koninklijk Paleis Amsterdam binnen, waar een receptie plaatsvindt. Ook vindt er een privé-lunch plaats met Willem-Alexander en Máxima. 

Koningin Máxima kiest voor diepblauwe mantel

Máxima draagt een mantel van Natan, die al járen trouw in de kast van de koningin hangt. De mantel wordt al sinds 2002 gedragen en is nog steeds een favoriet van de koningin. Zo had Máxima de mantel ook aan tijdens het staatsbezoek aan Slowakije eerder dit jaar. Destijds paarde ze de jas met een donkerblauwe japon van hetzelfde modehuis. 

Lees verder onder de foto. 

maxima-jas-maart-slowakije

Programma staatsbezoek Republiek Korea

Voor het staatsbezoek staat welvaart en stabiliteit in Oost-Azië en de gehele Indo-Pacific regio op de agenda. In de middag brengen de koning en de president een bezoek aan ASML, waar ze een rondleiding krijgen. In de avond is er een officieel staatsbanket waar zowel de koning als de Koreaanse president een toespraak zullen houden. De beelden daarvan vind je uiteraard op de website van Blauw Bloed. 

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--