Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stem mee voor Appeltjes van Oranje

16 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Dit jaar is het thema van de prijsuitreiking 'Mentale Kracht'. De prijzen gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Koningin Máxima vorig jaar bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.
Koningin Máxima vorig jaar bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.

Door de coronarisis kampen er meer mensen dan ooit met psychische klachten. Daarnaast is de druk op mensen die al psychische problemen hebben extra toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan paniekaanvallen, dwangneuroses, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en een burn-out. Voor deze mensen is het niet altijd gemakkelijk om mee te doen in de maatschappij. Voor hen is het heel belangrijk dat er vrijwilligers zijn om hen te kunnen helpen.

De prijzen in 2021 zullen dan ook naar projecten gaan die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Van de 40 kanshebbers blijven er 10 genomineerde projecten over. Het project met de meeste publieksstemmen gaat in ieder geval naar de volgende ronde. Wie stemt maakt kans op een prijs. Onder de stemmers wordt een cheque ter waarde van € 2000,= verloot om te schenken aan een sociaal project naar keuze. De overige projecten houden eind januari tijdens een landelijke online selectiedag een pitch voor een jury, die de negen andere genomineerden selecteert. Uit deze tien worden in het voorjaar de drie winnaars gekozen. 

De prijzen worden in mei uitgereikt door koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stem jij ook mee?

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--