Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met deze 4 stijltips van Máxima zie je er tijdens de feestdagen prachtig uit

21 december 2023 · Leestijd 3 min

Nog vier dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag verklappen we welke stijltrucs koningin Máxima gebruikt om er elke dag prachtig uit te zien zodat jij straks stijlvol aan het kerstdiner verschijnt.

Koningin Máxima staat bekend om haar chique stijl. Wat de gelegenheid ook is, de koningin ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. En eigenlijk zijn de stijltrucs die Máxima hiervoor gebruikt erg toegankelijk. We zetten ze hier voor je op een rij.

Ter inspiratie: dit zijn de mooiste feestkapsels van koningin Máxima om je aan te vergapen. 

#1 Riem om middel

Met een riem om haar middel benadrukt koningin Máxima haar taille. Hierdoor lijken haar heupenen taille smaller. De koningin kiest afwisselend voor een brede en een smalle riem om haar middel. En zelfs haar galajurken hebben een ingebouwde riem. Is je dat al eens opgevallen? Deze truc pas je zelf toe om over je kerstjurk een riem te dragen of in je pantalon een riem te doen. Zo simpel kan het zijn. 

Lees verder onder de foto's.

maxima-natan
portret_maxima.jpg
Máxima galajurken
Deze uiterst chique japon met grote riem hoort zeker thuis bij haar mooiste ontwerpen.

#2 Monochrome outfits

Een andere manier om elegant voor de dag te komen tijdens de feestdagen is om te kiezen voor een monochrome look. Dat betekent: een outfit in dezelfde kleur. Denk bijvoorbeeld aan een kostuum in dezelfde kleur of een japon met accessoires in dezelfde kleur. Door te kiezen voor één kleur lijk je ook nog eens een stuk langer. Niet dat koningin Máxima die optische centimeters per se nodig heeft. Vooral met de kleur vuurrood maken vrouwelijke royals graag monochrome outfits. 

Lees verder onder de foto's.

maxima-zwembad5
maxima-zara
Koningin Máxima in een polkadot-blouse van Zara.
Maxima_Claes_Iversen_New_York.jpg

#3 De 'sandwich methode'

De 'sandwich methode' is populair onder modekenners en is eigenlijk erg makkelijk. Door deze methode toe te passen sla je de plank eigenlijk nooit mis. Dat komt omdat je met deze methode kleuren met elkaar combineert zonder dat ze met elkaar gaan vloeken. Iets waar veel mensen bang voor zijn. Zo werkt het: de bovenkant en onderkant van je outfit hebben dezelfde kleur. Denk aan een oranje hoed en oranje schoenen. Alles daartussen, bijvoorbeeld een jurk, mag een andere kleur hebben. Koningin Máxima past deze methode ook toe om er altijd goed uit te zien en jij kan dat ook! Het kan overigens ook met accessoires. 

Lees verder onder de foto's.

Staatsbezoek Zuid-Afrika mode
Máxima kiest later op de dag voor platte schoenen.
maxima-sandwich
Máxima_Den Bosch_2023

#4 Statement sieraden

Een op het oog saaie outfit kan je een feestelijke touch geven met behulp van accessoires. Een stijltruc die koningin Máxima óók gebruikt. Zij paart eenvoudige outfits bijvoorbeeld met grote oorbellen of statement kettingen. Zo vrolijk je een minimalistische outfit direct op en maak je hem helemaal geschikt voor de kerstdagen. Zeker als je er wat glitters aan toevoegt. 

Lees verder onder de foto's.

maxima-prijs-anp
maxima-ster1
Koningin Máxima neemt deel aan gesprekken over succesfactoren en uitdagingen waar de coalitie tegenaan loopt.
Máxima diner
De diamanten oorbellen komen van het Stuartdiadeem.

Wanneer je een van deze stijltips volgt deze feestdagen, kan het bijna niet misgaan. Welke tip ga jij als het eerste volgen? 

Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--