Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stralende koningin Máxima bij staatsbanket Nieuw-Zeeland

7 november 2016 · Leestijd 1 min

Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is maandag van start gegaan! Koningin Máxima trapt het bezoek af in een jurk met een dierlijke print die we al kennen van haar bezoek aan Argentinië. Bij het staatsbanket kiest de koningin opnieuw voor een bekende japon met een waardevolle tiara.

Overdag draagt koningin Máxima een moderne japon van het Franse modehuis Givenchy. Deze heeft de koningin begin oktober tijdens haar bezoek aan Argentinië voor het eerst gedragen. Toen combineerde zij het met losse lokken, in Nieuw-Zeeland met knot en nieuwe hoed.

Maxima-jurk_01.jpg
Maxima-buenos-Aires.jpg

Het staatsbanket

Bij het staatsbanket zien we de koningin opnieuw in een bekende japon. De rode jurk is van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen en is bewerkt met pailletten. Máxima heeft deze eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015.

Maxima-Willem-Alexander-banket.jpg
Maxima-Mary.jpg

Het Harpdiadeem

Bij een staatsbanket hoort een tiara. Koningin Máxima draagt maandagavond het Harpdiadeem van koningin Emma. In 1890 was zij elf jaar getrouwd met Willem III en breidde haar collectie juwelen uit door deze prachtige diadeem aan te schaffen voor zo’n 50.000 gulden.

Maxima-staatsbanket-tiara.jpg
Koningin Máxima draagt deze japon onder andere bij het staatsbezoek Denemarken (2015), het staatsbezoek Nieuw-Zeeland (2016) en het staatsbezoek Kaapverdië (2018).
Maxima-tiara.jpg

Bron: modekoninginmaxima.nl

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--