Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stralende Máxima ontmoet wereldleiders in Rome

1 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft de afgelopen dagen doorgebracht in Rome. In de Italiaanse hoofdstad heeft ze zaterdag wereldleiders zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Boris Johnson gesproken bij een bijeenkomst rond de G20-top.

Koningin_Maxima_G20_Rome.jpg

Máxima organiseerde samen met de Italiaanse premier Mario Draghi een bijeenkomst over het ondersteunen van kleine bedrijven en bedrijven die gerund worden door vrouwen. Ze gaf een korte toespraak waarin ze oplossingen aandroeg voor het duurzamer en weerbaarder maken van deze bedrijven.

Het is volgens Máxima belangrijk om te denken aan financieringen die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit zou bijvoorbeeld bedrijven kunnen helpen die bij een bank geen lening kunnen krijgen. Ook vroeg ze aandacht voor de scholing van werknemers zodat zij goed inzetbaar blijven en ze noemde het belang van digitalisering.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_diner_G20_top_Rome.jpg

Máxima was op de top aanwezig in haar functie namens de Verenigde Naties van speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering. Al meer dan tien jaar zet ze zich in haar VN-werk onder meer in voor toegankelijkheid van financiële diensten voor iedereen.

Ook stonden er voor Máxima nog een aantal andere afspraken op het programma in Rome. Zo schoof ze ook aan bij een officieel diner met de Italiaanse president Sergio Mattarella en de Amerikaanse president Joe Biden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--