Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Strijd jij net als Mabel ook mee tegen kindhuwelijken?

24 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Mabel lanceerde in 2016 Girls Not Brides. Een wereldwijd netwerk van tal van organisaties om kindhuwelijken tegen te gaan. Mabel wil dat hulporganisaties meer kennis delen en dit probleem onder de aandacht brengen en houden. Help jij ook mee in de strijd tegen kindhuwelijken?

In 2015 hield prinses Mabel een indrukwekkende toespraak op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Hiermee onderstreepte ze de ernst van het probleem.

Lees verder na het fragment.

Code Wit

Onze collega’s van BEAM en EO Metterdaad hebben de actie Code Wit gelanceerd. Met deze actie willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen om te voorkomen dat meisjes in Nepal eindigen als kindbruidje. Jaarlijks wordt daar 40% van meisjes tussen de 15 en 18 jaar uitgehuwelijkt. Armoede en een instabiele gezinssituatie zorgen ervoor dat veel ouders hun dochter(s) uithuwelijken in de hoop op een betere toekomst.

Door onder andere voorlichting te geven over mensenhandel en ouders te helpen aan een baan zodat ze een inkomen hebben, kunnen er veel meisjes gered worden. Doneren kan via deze link. Wil je meer weten over deze actie? Kijk dan op deze pagina van onze BEAM-collega's.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--