Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zoek de verschillen: prins Sverre Magnus lijkt precies op zijn overgrootvader

6 april 2024 · Leestijd 2 min

De 19-jarige prins Sverre Magnus heeft zijn looks niet van een vreemde. Zijn blonde lokken komen van kroonprinses Mette-Marit. Maar hij lijkt niet alleen op zijn moeder, want wanneer je naar jeugdfoto's van koning Olav V (1903-1991) kijkt, zijn de gelijkenissen niet te missen. Oordeel zelf maar.

Als twee druppels water

Koning Olav V is van 1957 tot 1991 koning van Noorwegen. Samen met zijn vrouw prinses Märtha van Zweden krijgt hij drie kinderen: Ragnhild (1930), Astrid (1932) en Harald (1937). Wanneer koning Olav V op 17 januari 1991 overlijdt, volgt zijn enige zoon hem op als koning. De kleinzoon van deze koning Harald, prins Sverre Magnus, heeft opvallend veel gelijkenissen met zijn overgrootvader. Als we de foto's van de twee Noorse royals naast elkaar zetten, zie je dat zij overduidelijk familie van elkaar zijn.

Leuk feitje: wist je dat je de naam van koning Harald zó uitspreekt?

Lees verder onder de foto.

collage-olav-sverremagnus
Links: Olav V in 1942. Rechts: Sverre Magnus in 2023.

Wijlen koning Olav V is in Noorwegen erg geliefd. Tijdens zijn regeerperiode wordt hij zelfs 'koning van het volk' genoemd. Dat is best bijzonder, want hij heeft tijdens zijn regeerperiode geen populaire koningin aan zijn zijde. Zijn geliefde prinses Märtha overlijdt namelijk in 1954 op 53-jarige leeftijd. Wanneer koning Olav V overlijdt in 1991 rouwt het Noorse volk met de koninklijke familie mee. Het Noorse hof ontvangt in die periode heel veel kaarten en brieven die nog steeds te vinden zijn in het nationaal archief.

koning-olav-1939
Olav in 1939, hij is dan nog kroonprins van Noorwegen.
sverre-magnus-2023balkon
Prins Sverre Magnus in 2023 op de nationale feestdag van Noorwegen op 17 mei.

Foto's: ANP / Instagram @detnorskekongehus

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--