Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: Koninginnedag 1992 in Rotterdam

27 oktober 2022 · Leestijd 1 min

Deze maand werd bekend dat koning Willem-Alexander en zijn familie Koningsdag 2023 in Rotterdam zullen vieren. Maar wist je dat prinses Beatrix haar verjaardag, dertig jaar geleden, ook al eens in de Zuid-Hollandse havenstad vierde? Een goede reden om vandaag eens terug te blikken op Koninginnedag 1992. Dat doen we met deze acht leuke foto's!

De koninklijke familie start op 30 april 1992 in de wijk Overschie. In het kleinschalige 'dorpje' worden zij ontvangen door burgermeester Bram Peper. Na een wandeling door de knusse, oud-Hollandse straatjes van Overschie vertrekt het gezelschap naar Rotterdam-Zuid. Hier bezoeken zij onder meer het Afrikaanderplein. 

De feestelijke dag wordt afgesloten in het centrum van Rotterdam, op de Coolsingel. Vanaf het balkon van het stadhuis zwaaien koningin Beatrix en haar familie een gigantische menigte toe. 

Beatrix Claus Koninginnedag 1992
Margriet Beatrix 1992
Koningin Beatrix en prinses Margriet op een oranjeloper in Rotterdam tijdens koninginnedag 1992.
Koninginnedag Overschie
Constantijn Friso klompen 1992
De prinsen Constantijn en Friso vermaken zich met klompendansen in Rotterdam tijdens koninginnedag 1992.
Beatrix Koninginnedag 1992
Koninginnedag 1992
Koninginnedag 1992 Coolsingel

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--