Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Testament van prins Bernhard gepubliceerd

24 februari 2021 · Leestijd 2 min

Het testament van prins Bernhard is in bezit gekomen van de Telegraaf en wordt vandaag gepubliceerd. In de nieuwste editie van het weekblad 'Privé' staat een afschrift van het document. Daaruit blijkt dat Bernhard tot zes dagen voor zijn dood eraan werkte.

De basis van het testament van prins Bernhard is op 13 april 1992 opgesteld, twaalf jaar voor zijn overlijden. Als een vriend van hem was overleden, paste hij zijn testament met de hand aan en vermeldde vervolgens bij de naam van de vriend: ‘Geschrapt’.

In het document staat dat de oudste kleinzoon van Bernhard Willem-Alexander een buks uit de wapenverzameling van zijn opa mag kiezen. Bernhards tweede dochter Irene zou een aantal flessen wijn en champagne krijgen. Juliana zou als haar man zou overlijden ‘vier glazen konijnen’ uit de werkkamer krijgen.

Daarnaast staat er in het testament dat er voor prinses Christina voordat zij achttien jaar werd een stichting werd opgericht waarin haar financiën werden geregeld. Voor grote uitgaven moest zij toestemmen vragen aan de stichting. In 2020 werd het bewind opgeheven.

Personeelsleden

Opvallend is ook dat sommige personeelsleden een streepje voor hadden in het testament. Zo kreeg secretaresse Kokkie Gillis een royaal pensioen, een auto en mocht ze levenslang in de villa van de prins wonen. Ook chauffeur Hand Bolten was opgenomen; hij kreeg vijfduizend euro.

Bernhard maakte er geen geheim van dat de één hem liever was dan de ander, dat is ook duidelijk terug te lezen in het testament. Al zijn bezittingen heeft hij nauwkeurig verdeeld. Prins Bernhard overleed op 1 december 2004.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--