Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning brengt bliksembezoek aan eigen land

7 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft maandag met zijn echtgenote koningin Suthida een bezoek gebracht aan Bangkok. Het paar was met een speciale vlucht van Thai Airways opgehaald in Zürich, waar de koning eerder in de week al vanuit München heen was gevlogen.

Dinsdag om 03.30 uur (lokale tijd) vertrok de speciale vlucht van Thai Aiways naar Zürich. Het koningspaar woont in Europa: de koning in Garmisch-Partenkirchen in Beieren en de koningin in de buurt van Zürich in Zwitserland. Voor verplichtingen in Thailand komt Vajiralongkorn naar Zürich, om daar over te stappen op de speciale vlucht van de noodlijdende nationale luchtvaartmaatschappij.

De koning werd tijdens zijn bezoek vergezeld door zijn vierde echtgenote, koningin Suthida en door prinses Bajrakitiyabha, zijn dochter uit zijn eerste huwelijk. Hij heeft een aantal rituele handelingen uitgevoerd. Naast het wisselen van de kleren en het vooraf afstoffen van het beeld, ontstak de koning ook kaarsen en bracht hij offeranden. Op Thaise sociale media werd opgemerkt dat het leek alsof de koning was aangekomen, maar waarnemers zeiden dat hij wellicht een kogelvrij vest droeg.

Vajiralongkorn was maandagmorgen vroeg vanuit Zürich, waar zijn vrouw woont, in Bangkok aangekomen en werkte daarna een aantal programmapunten af. Zo gaf hij een korte verklaring over de strijd tegen het coronavirus en bezocht hij met koningin en prinses ook Wat Bowonniwet Vihara, een andere tempel in de oude stad van Bangkok. Ook daar verrichtte hij een aantal ceremoniële handelingen in het kader van Asahna Bucha, en het begin van Khao Phansa, dat ook wel de boeddhistische vastentijd wordt genoemd.

Thaise media berichtten uitgebreid over de koninklijke activiteiten, zonder echter te melden dat het ging om een dagtripje van koning en koningin. Het was pas de vijfde keer dat het paar dit jaar in Thailand verbleef, voor een totaal van slechts vijf dagen. Het laatste bezoek was op 6 april en de koning wordt nu pas weer terugverwacht rond 12 augustus, de verjaardag van koningin-moeder Sirikit.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--