Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning maar even tijd voor z'n jarige moeder

13 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Vajiralongkorn heeft woensdag tijdens zijn bliksembezoek aan Bangkok een volle agenda afgewerkt. Het was voor het eerst sinds begin juli - en pas voor de zesde keer dit jaar - dat de in Beieren wonende Thaise koning in eigen land was.

Aanleiding voor de visite was de 88e verjaardag van koningin-moeder Sirikit. Die wordt verpleegd in het Chulalongkorn Memorial Hospital, waar koning Vajiralongkorn en zijn echtgenote koningin Suthida, zijn twee dochters en jongste zoon, alsmede zijn zus prinses Sirindhorn op bezoek gingen.

Uit de opnamen die het paleis na afloop vrijgaf lijkt het of de koningin-moeder zich niet bewust is van wat zich om haar heen afspeelt. Sirikit kreeg in 2012 een zware beroerte en is sindsdien niet meer zelfstandig in het openbaar getreden.

Lees verder onder de foto's.

Behalve familiezaken waren er ook staatszaken voor Vajiralongkorn. In het Dusit-paleis legden zes nieuwe ministers van de regering van generaal Prayut Chan-o-cha ten overstaan van het koningspaar de eed af. De koning gaf het kabinet opdracht te zorgen voor 'orde en vrede', maar maakte geen melding van de recente studentenprotesten tegen zowel regering en - ongehoord in de moderne geschiedenis van Thailand - de koning.

De koning bezocht met zijn huidige gezin, inclusief de uit Beieren meegekomen zoon prins Dipangkorn (15), daarna de tempel van de smaragdgroene Boeddha, en ging ook naar het eerbetoon aan zijn moeder op het naast het Grand Palace gelegen Sanam Luang-veld. Daar was ook zorgvuldig geselecteerd publiek voorhanden om, zittend of knielend, het koninklijk gezelschap toe te juichen.

Volgens het uitgelekte vluchtschema van de speciale Thai Airways-vlucht naar Zürich zou het gezelschap rond 02.00 uur woensdagnacht weer vertrekken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--