Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning neemt minnares alle titels weer af

22 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Een paar maanden nadat ze is aangesteld als 'koninklijke gemalin' van de Thaise koning Vajiralongkorn is Sineenat Wongvajirapakdi haar adellijke titels alweer kwijt. Vajiralongkorn heeft alle titels van zijn officiële minnares ingetrokken vanwege "ongehoorzaamheid aan de koning en koningin".

Sineenat was "te ambitieus", "begreep de gewoonten en tradities aan het Thaise hof niet" en "probeerde zich te verheffen tot de status van de koningin", aldus een verklaring van het paleis. "Het gedrag van de koninklijke gemalin werd als respectloos beschouwd."

De 34-jarige minnares van Vajiralongkorn is per direct al haar adellijke en militaire titels en onderscheidingen kwijt. Of haar 'ongehoorzaamheid' ook andere gevolgen heeft, is nog onduidelijk.

Sineenat was lid van de koninklijke lijfwacht en verkeerde in die hoedanigheid al enkele jaren in de nabijheid van Vajiralongkorn. Hij promoveerde haar in mei, twee maanden voordat Sineenat werd benoemd tot gemalin, tot generaal-majoor. Daarnaast was ze gevechtspiloot en verpleegster.

Vierde vrouw

Vajiralongkorn promoveerde in mei niet alleen zijn latere officiële minnares, hij verraste ook vriend en vijand door een nieuwe koningin voor te stellen aan de Thai. De koning trouwde plotseling met Suthida, die ook een rang heeft in de koninklijke lijfwacht. Ze is de vierde echtgenote van de Thaise koning.

Suthida is nog steeds koningin, maar zou volgens goed ingevoerde bronnen weinig tijd doorbrengen met Vajiralongkorn. Vooral Sineenat werd veelvuldig aan zijn zijde gezien, voornamelijk in Beieren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--