Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Throwback Thursday: koningspaar bij Dia di Bandera

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

Op 2 juli wordt op Curaçao de nationale feestdag gevierd: Dia di Bandera, ook wel de Dag van de Vlag. Twee jaar geleden bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima het eiland om het feest mee te vieren! Dit zijn de leukste foto's.

De dag heeft vandaag vanwege het coronavirus een andere invulling. Veel activiteiten zijn virtueel, en de grootste samenkomst gaat door met veel minder mensen dan normaal.

Bovendien is het al langere tijd onrustig op het eiland. Een deel van de bewoners van het eiland is boos op de regering-Ruggenaath vanwege de economische situatie op het eiland. De economie is hard achteruit gegaan vanwege de coronacrisis en veel mensen zitten zonder werk. Dat zorgt voor protesten. Nederlandse militairen zijn naar het eiland vertrokken om te helpen de rust te herstellen.

Op Dia di Bandera viert Curacao dat de Eilandraad op 2 juli 1951 voor het eerst bijeen kwam. Ook op de andere eilanden in het Caribisch deel van Nederland wordt Dia di Bandera gevierd, maar dan op andere data. Op Aruba bijvoorbeeld vindt het plaats op 18 maart, op Bonaire 6 september. 

Bekijk hier ook de feestlijke beelden die Blauw Bloed twee jaar geleden maakte bij Dia di Bandera nog eens terug!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--