Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Twee koninklijke bruiden in spe: prinses Maria Laura en prinses Iman

11 augustus 2022 · Leestijd 5 min

Zowel de Belgische koninklijke familie als het koninklijk gezin van Jordanië kan zich verheugen op een bruiloft. Prinses Maria Laura van België stapt volgende maand in het huwelijksbootje. Het Jordaanse hof kondigde begin juli aan dat de oudste dochter van koning Abdullah en koningin Rania ook gaat trouwen.

Beide bruiden in spe zijn niet de meest bekende royals, dus extra leuk om ze eens in de spotlights te zetten. Wat weten we van prinses Maria Laura? En wie is prinses Iman eigenlijk? 

Prinses Maria Laura

Voor prinses Maria Laura komt de grote dag steeds dichterbij. Haar bruiloft is op zaterdag 10 september in Brussel. Het burgerlijk huwelijk vindt plaats in besloten familiekring op het stadhuis. Het kerkelijk huwelijk wordt gehouden in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in de Belgische hoofdstad.

Maria Laura (33) is de oudste dochter van prinses Astrid en prins Lorenz. Ze is geboren op 26 augustus 1988. De eerste jaren van haar leven groeit ze op in het Zwitserse Bazel. In 1993 verhuist ze met haar ouders en broers, Amedeo (1986) en Joachim (1991), naar Brussel. In de jaren daarna volgen nog twee zusjes: Luisa Maria (1995) en Laetitia Maria (2003).

Lees verder onder de familiefoto uit 2005.

Fotosessie-gezin-prinses-Astrid-2005
Je ziet prinses Maria Laura helemaal links op het bankje.

De prinses gaat naar het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel en volgt daarna een opleiding Sinologie (studie van de Chinese taal en cultuur) in Londen. Ook verblijft ze een tijdje in China. Inmiddels woont Maria Laura alweer heel wat jaren in de Engelse hoofdstad. Ze werkt als klimaatanalist bij de onafhankelijke filantropische organisatie CIFF (Children's Investment Fund Foundation).

Prinses-Maria-Laura-en-prinses-Astrid-2008
Wat lijkt prinses Maria Laura op haar moeder! Deze foto is gemaakt in december 2008 tijdens een huwelijk in Mechelen.
Prinses_Astrid_en_dochter_prinses_Maria_Laura.jpg

Op 27 december 2021 komt het Belgische hof met een heuglijke mededeling: prinses Maria Laura gaat trouwen! Het nieuws van de verloving komt als een verrassing, want het grote publiek weet niet dat ze al jaren een relatie heeft. De aanstaande bruidegom heet William Isvy. 

Lees meer over William onder de verlovingsfoto's.

Prinses_Maria_Laura_verloofd_1.jpg
Prinses-Maria-Laura-en-verloofde-William

William is geboren in Parijs als zoon van een Britse moeder en een Frans-Marokkaanse vader. Het grootste deel van zijn jeugd brengt hij door in Londen. Na zijn universitaire studie in Canada keert hij terug naar Londen om te gaan werken in de financiële sector. Hij houdt zich nu bezig met vermogensbeheer. William is gek op tennissen en reist graag. Deze twee interesses deelt hij met zijn verloofde.

Hopelijk delen de twee binnenkort enkele foto's van hun bruiloft, zodat we het feest een klein beetje mee kunnen vieren! En oja, koning Filip heeft zijn nichtje op 31 januari 2022 officieel toestemming gegeven om te trouwen. Die toestemming is nodig om troonopvolger te kunnen blijven, al is het niet waarschijnlijk dat prinses Maria Laura - ze staat negende in de lijn van troonopvolging - op de Belgische troon zal komen. 

Prinses Iman

En zoals gezegd: er hangt meer koninklijke liefde in de lucht! Ook prinses Iman, de oudste dochter van koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië, gaat trouwen. Een paar weken geleden, om precies te zijn op woensdag 6 juli, maakt het Jordaanse hof bekend dat ze een dag eerder verloofd is met Jameel Alexander Thermiotis. 

Je leest meer over prinses Iman onder de foto's.

Verlovingsfoto-prinses-Iman-van-Jordanie
De officiële verlovingsfoto van Iman en Jameel.
Kroonprins-Hussein-met-zus-Iman-en-aanstaande-zwager
Als trotse broer deelt de Jordaanse kroonprins Hussein op Instagram dit kiekje met zijn zus en aanstaande zwager.

Prinses Iman (25) is een van de vier kinderen van het Jordaanse koningspaar. Ze wordt geboren op 27 september 1996 in de hoofdstad Amman. Als ze twee jaar is wordt haar vader koning van Jordanië. Iman groeit op met een oudere broer, kroonprins Hussein (1994), en een jongere zus en broer: prinses Salma (2000) en prins Hashem (2005). Grappig weetje: haar zusje viert een dag voor haar - op 26 september - haar verjaardag. De twee lijken ook nog eens veel op elkaar!

Koningin-Rania-met-dochters
Koningin Rania met haar twee dochters: Salma (links) en Iman (rechts).

De 17-jarige Iman behaalt in juni 2014 haar diploma aan de International Academy in Amman. Ze treedt daarna in de voetsporen van haar broer Hussein en gaat studeren aan de Georgetown University in Washington. Als haar ouders eind januari 2017 voor een ontmoeting met toenmalig president Trump in de Verenigde Staten zijn, is er ook tijd voor een gezellig weerzien met Iman.

Prinses-Iman-Washington

Prinses Iman heeft als vrouw geen recht op de Jordaanse troon. Wel vergezelt ze haar ouders als sinds haar jonge jaren regelmatig bij officiële bezoeken en koninklijke activiteiten. Net als haar moeder Rania staat Iman bekend om haar gevoel voor fashion. Het is niet verwonderlijk dat ze na haar studie in Washington verhuist naar New York voor een opleiding aan de Parsons School of Design. 

Lees verder onder de foto's.

Prinses-Iman-premiere-James-Bond
Op de rode loper bij de première van de James Bond-film 'Quantum of Solace' in Parijs, 29 oktober 2008.
Prinses-Iman-en-koningspaar-Jordanie-huwelijk-Stockholm
Prinses Iman woont samen met haar ouders het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel bij, 19 juni 2010.
Koningin-Rania-en-prinses-Iman
Koningin Rania en haar oudste dochter tijdens de viering van Onafhankelijksdag in Amman, 25 mei 2022.

Het is goed mogelijk dat de Jordaanse koningsdochter in deze stad haar droomprins heeft gevonden. De aanstaande bruidegom, die Griekse roots heeft, werkt in de financiële wereld in New York. Jameel is ietsje ouder dan Iman. Hij is in 1994 geboren in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. De twee hebben hun relatie goed verborgen weten te houden. Net als de verloving van de Belgische prinses Maria Laura kwam ook deze huwelijksaankondiging als een verrassing. 

Foto's: ANP en @Royal Hashemite Court en Queen Rania.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--