Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitslag: De mooiste outfit van koningin Máxima in 2018

31 december 2018 · Leestijd 2 min

Tadaa! Op de drempel van het nieuwe jaar maken we de mooiste outfit van koningin Máxima uit 2018 bekend. Speciaal voor Blauw Bloed stelde mode-expert Josine Droogendijk haar top 10 samen. De afgelopen dagen heb je online kunnen stemmen op jouw favoriete look. Bekijk nu de grote winnaar en welke twee japonnen op de tweede en derde plaats zijn geëindigd.

In totaal is er 7.853 keer gestemd.

Met stip op nummer 1

De grote winnaar met maar liefst 37% van de stemmen is een ontwerp van Jan Taminiau! Maar liefst 3.546 stemmers vinden de japon die Máxima draagt op de nieuwe staatsieportretten van Erwin Olaf het mooist. Mooi hoeft dus niet nieuw te zijn... want we kennen de jurk van Prinsjesdag 2015.

Het tafereel op de japon is helemaal met de hand geverfd en vervolgens gedecoreerd met heel verfijnd borduurwerk. Koninklijker kan bijna niet en dan hebben we het nog niet eens gehad over de Japanse Zaal van Huis ten Bosch, waar deze japon op is geïnspireerd. Hopelijk gaan we deze jurk in de toekomst nog veel vaker zien!

Dubbel feest

Wow! Ook plek 2 is voor een creatie van couturier Jan Taminiau. Met 2.218 stemmen staat de nieuwe jurk die koningin Máxima droeg tijdens het staatsbanket in Buckingham Palace op de tweede plaats. Tijdens dit historische moment schitterde Máxima op en top. De japon sloot qua kleur perfect aan bij haar juwelenkeuze. De lichtblauwe kleur van de Stuart-diamant kwam namelijk subtiel terug in de halslijn en het rokgedeelte van de jurk.

Passend bij de verfijnde stijl van de befaamde ontwerper kregen we bij de jurk ook nog degradé borduurwerk en een mooi kleurverloop te zien. En alsof dat nog niet genoeg is, getuigt de transparante cape ook nog van het vakmanschap van Taminiau. Een strapless japon smeekt immers om een collier, maar door de geborduurde halslijn van de cape kan alle aandacht uitgaan naar dé diamant.

Maxima_Look_10.jpg

Eervolle derde plek

Met 1.025 stemmen staat op plek 3 een gebloemde jurk van modehuis Natan. Voor het officiële bezoek van de president van Mexico zocht Máxima een fleurige jurk uit. Door het rood-wit-blauw een toepasselijke keuze.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--