Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk de uitzending: Een koninklijke wandeling door Brussel

9 december 2022 · Leestijd 2 min

In deze aflevering van Blauw Bloed is Paul Rem, senior conservator van Paleis Het Loo, in Brussel. Hij ontmoet daar de royaltyjournalist van VTM: Wim Dehandschutter. Wim neemt Paul mee naar de koninklijke ‘hotspots’ van de hoofdstad van België. Het Koninklijk Paleis waar de koning en koningin werken, het kasteel van Laken waar het gezin van koning Filip woont, de winkel van modehuis Natan met haar koninklijke klanten. Tijdens hun stadstour drinken ze een kop koffie bij brasserie ‘Royal’ en vertelt Wim over koninklijke koekblikken die elk jaar op de markt komen en al een lange historie hebben.

In de serie ‘Jan Zoekt Uit’ verzamelt verslaggever Jan Wagter alle royal basics om van jou een echte koningshuisdeskundige te maken! Je kent de paleizen Het Loo, Huis ten Bosch of het paleis op de Dam vast wel. Maar welke gebruikt de koning en waarvoor? Pieter Verhoeve legt het uit.  

Verder: Prins William en prinses Catherine waren in Boston bij de uitreiking van de Earthshot Prize, koningin Máxima had een inspirerende middag vol workshops op Paleis Noordeinde en we blikken terug op de uitreiking van de Prins Claus Prijzen.

Blauw Bloed is er om 12:36 uur op NPO 1. De herhaling kun je zien op zaterdag 10 december om 10:05 uur op NPO 1.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--