Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vader-dochteruitje voor koning Willem-Alexander en prinses Amalia

26 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander woont zaterdag op het circuit van Zandvoort met zijn oudste dochter, prinses Amalia, de kwalificatie bij voor de Formule 1-Grand Prix van zondag. Het bezoek van de vorst en de prinses was niet aangekondigd.

Op foto's zien we Willem-Alexander en Amalia met kickbokser Rico Verhoeven en prins Maurits met zijn zoon Lucas. Ook prins Bernhard verschijnt op de tribune. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-476341033
ANP-476342193
ANP-476341298
ANP-476342573
Willem-Alexander_Maurits
Koning Willem-Alexander en prins Maurits.
Willem-Alexander_Bernhard
Koning Willem-Alexander en prins Bernhard.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en dochters Amalia en Ariane brachten in 2021 ook een bezoek aan de Dutch Grand Prix. In dat jaar keerde de race na 36 jaar terug naar Zandvoort. De dag voor de race volgde de koning samen met zijn neef Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen, de kwalificatie.

ANP-436911661
Koning Willem-Alexander, prinses Ariane en koningin Máxima op de tribune in 2021.

Prins Bernhard kreeg de afgelopen twee jaar ook bezoek van onder anderen zijn ouders prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en zijn broer Pieter-Christiaan.

Margriet_Zandvoort
Prinses Margriet kwam in 2022 langs.

Zo'n twee uur voor de start van de Grand Prix had het gezin toen een ontmoeting met Max Verstappen in de pitsstraat. De coureur gaf de koninklijke familie een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. Ook vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten kennis met de koninklijke familie.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--