Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanavond: Máxima bij 'COVID-19 and childhood cancer'

7 december 2020 · Leestijd 1 min

Máxima is dinsdagavond aanwezig bij de digitale bijeenkomst 'COVID-19 and childhood cancer'. De koningin zal ook een korte boodschap uitspreken tijdens de vergadering van ELPIDA Association of Friends of Children with Cancer, een organisatie die zich inzet voor de de uitwisseling van kennis en ervaring tussen wetenschappers en artsen op het gebied van kinderkanker.

Tijdens de bijeenkomst benadrukken Máxima en verschillende andere sprekers het belang van onderzoek naar kinderkanker. Prof. dr. Rob Pieters van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en andere internationale artsen en wetenschappers wisselen aansluitend ervaringen uit over onderzoek naar de ziekte, waar jaarlijks ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland aan lijden.

Ook wordt gesproken over de diagnose en behandeling van kinderen met kanker die ook besmet zijn met het coronavirus. Hierbij is speciale aandacht voor de psychosociale effecten van een coronabesmetting op de kinderen en de families.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--