Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Veel bevriende royals op Griekse 'koninklijke' bruiloft

25 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Britse prinsessen Beatrice en Eugenie waren zaterdag met hun echtgenoten in de Griekse hoofdstad Athene te vinden. Het uitstapje van het viertal had een feestelijke reden: de bruiloft van de Griekse prins Philippos. De jongste zoon van koning Constantijn (81) en koningin Anne-Marie (75) van Griekenland trouwde voor de kerk met zijn grote liefde Nina Flohr.

Philippos en Nina gaven elkaar zaterdag voor de tweede keer het jawoord, want de twee trouwden in december 2020 al voor de wet in het Zwitserse Sankt Moritz. Hun burgerlijk huwelijk vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats. Gelukkig kon het kerkelijk huwelijk zaterdag wel uitgebreid gevierd worden.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bij de kerkelijke ceremonie waren verschillende royals aanwezig. Naast de prinsessen Beatrice en Eugenie waren ook de Deense prinses Benedikte en koningin Sofia van Spanje aanwezig. Benedikte en Sofia zijn beiden tante van prins Philippos. Koningin Sofia had gezelschap van haar oudste dochter prinses Elena en haar zus, prinses Irene van Griekenland. Andrea Casiraghi en zijn echtgenote Tatiana waren eveneens van de partij.

Klik op het pijltje in de afbeelding om alle foto's te bekijken.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Griekse prins Philippos werd geboren op 26 april 1986 in Londen. Zijn ouders waren twaalf jaar eerder, in 1974, naar de Britse hoofdstad verhuisd - na een aantal jaren van ballingschap in Rome - nadat Griekenland de monarchie afschafte. Philippos groeide op in Engeland. In 2018 was hij met Nina bij het huwelijk van de Britse prinses Eugenie. Philippos' ouders wonen sinds een aantal jaren weer in Griekenland.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--