Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdriet om Christina brengt zussen dichter bij elkaar

12 september 2019 · Leestijd 2 min

Het overlijden van haar jongste zus prinses Christina 'went nog niet’ bij prinses Irene. "Dat vraagt tijd", zegt ze in een interview met het AD. Prinses Christina overleed vorige maand aan de gevolgen van botkanker.

Tegelijkertijd maakt de rouw de band met haar zussen Beatrix en Margriet hechter. "Ineens ben je met z’n drieën over. Het is heel wonderlijk dat je geen ouders meer hebt, bij wie je troost kan proberen te halen. Je bent ineens heel erg zusjes", aldus Irene.

Volgens de prinses is dat enerzijds heel erg mooi, maar aan de andere kant ook confronterend. "Er zijn nog maar twee mensen om mij heen die de geboorte van ons zusje hebben meegemaakt en alle andere dingen die in onze jeugd zijn gebeurd. Er is verder niemand die dat kent, die echt weet hoe het was. Dat is heel teer."

Bijzondere voorstelling

Prinses Irene viert maandag in Amsterdam haar 80e verjaardag met een bijzondere voorstelling in het koninklijk theater Carré. Tal van kunstenaars zullen een ode brengen aan de natuur. Herman van Veen, al lange tijd een vriend van prinses Irene, heeft de artistieke leiding en sluit de avond af.

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--