Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig nieuws over hondje Elizabeth

4 december 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth viert kerst straks nog maar met één huisdier, haar hond Candy. De Daily Mail meldt dat de andere hond, Vulcan, een paar weken geleden is overleden. Het dier was dertien jaar oud.

Elizabeth schijnt het moeilijk te hebben met het verlies van haar viervoeter, die in 2007 bij de familie kwam. Onduidelijk is waar de hond precies aan is overleden.

De hond was er een van het dorgi-ras, net als Candy. Geen corgi dus, het ras dat beroemd werd als hét favoriete ras van de queen. Dorgis zijn een combinatie van een corgi en een teckel (dashound). Dat ras 'ontdenkte' Elizabeth toen een van haar corgis per ongeluk puppies kreeg met de teckel van haar zus prinses Margaret. De queen heeft al een paar jaar geen corgis meer.

Voor de Queen (94) en haar man Philip (99) wordt Kerstmis dit jaar dus anders dan normaal. Naast dat Vulcan gemist zal worden, nodigt het echtpaar ook niemand uit. Dat heeft alles te maken met de huidige coronapandemie.

Het nieuws over Vulcan komt een week nadat kleinzoon William en diens vrouw Catherine bekendmaakten dat hun hond, de Engelse cocker spaniel Lupo, op negenjarige leeftijd is overleden. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--