Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietige Märtha Louise heeft er schoon genoeg van

29 mei 2020 · Leestijd 2 min

Net als vele anderen heeft ook de Noorse prinses Märtha Louise vol afschuw gereageerd op de dood van de Amerikaanse George Floyd, de ongewapende zwarte man die om het leven kwam door heftig politiegeweld. Op Instagram schrijft ze in duidelijke taal dat dergelijk geweld moet stoppen.

"Stop!!! Dit gaat al veel te lang door: het vermoorden van onschuldige mannen en vrouwen", begint Märtha Louise haar bericht. "Wie zijn die monsters met vervormde overtuigingen die denken dat ze het recht hebben om iemand te vermoorden enkel omdat hun huid een ander pigment heeft?"

Verdrietig

De prinses is diep geraakt door het nieuws. "Het maakt me ontzettend verdrietig dat wij als mensen niet genoeg zijn ontwikkeld dat we elkaar blijven vermoorden, elkaar naar beneden halen en pijn doen vanwege onze eigen onzekerheden. Wanneer worden we wakker en zien we dat we allemaal op dezelfde manier zijn gemaakt? Dat we allemaal hetzelfde zijn? Wanneer worden we wakker en zien we dat we elkaar kunnen vertrouwen en van elkaar kunnen houden omdat dat is waarvoor we hier op aarde zijn?"

Märtha Louise heeft genoeg van het zinloos geweld. "Hoeveel meer mannen en vrouwen moeten er nog doodgaan, pijn krijgen, worden gepest en worden bedreigd voordat er iets verandert? Wanneer worden we wakker? Stop deze onmenselijkheid!"

Zinloos geweld

De dood van de 46-jarige George Floyd heeft voor veel ophef gezorgd in de Verenigde Staten. Op veel plaatsen lopen de protesten uit de hand, worden winkels geplunderd en tientallen branden gesticht.

Agenten in Minneapolis kregen maandagavond een melding dat er iemand verdacht werd van vervalsing. Ze troffen Floyd aan in zijn auto. De verdachte stapte uit en er ontstond een worsteling met de politie. Een van de agenten drukte bij de arrestatie zijn knie minutenlang in de nek van George die later in het ziekenhuis overleed. De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de dood op de man. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--