Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verloofde van prinses Mako wil ruzie toch oplossen

13 april 2021 · Leestijd 2 min

Kei Komuro, de verloofde van de Japanse prinses Mako, zou voornemens zijn om te schikken in het langslepende financiële geschil tussen zijn moeder en haar ex-verloofde. Dat heeft Kei's advocaat Ueshiba Naoji gezegd, tekent de Japanse nieuwsorganisatie NHK op.

Het huwelijk tussen de student en de oudste dochter van kroonprins Akishino werd al meerdere malen uitgesteld door onder meer een ruzie om geld tussen Kei's moeder en haar ex-verloofde. De man zou haar geld hebben gegeven voor de studie van Kei, maar eiste later zijn geld weer terug.

Zolang de ruzie niet is opgelost, kan van een trouwerij geen sprake zijn, zei Mako's vader eerder al. Een oplossing lijkt er nu dus wel te komen nu Kei volgens zijn advocaat bereid is om zijn moeder geld te geven zodat ze het geschil met haar ex-verloofde kan oplossen. Kei zou daar ook al met Mako over gesproken hebben.

Kei en Mako maakten in september 2017 bekend dat ze van plan waren zich te verloven en dat ze in november 2018 zouden trouwen. In februari 2018 liet het paleis weten dat het huwelijk werd uitgesteld tot 2020, maar een datum werd ook vanwege de coronacrisis in dat jaar nog niet geprikt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--