Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Veteraan Tom Moore verrast met bijzonder gebaar van koningin Elizabeth

30 april 2020 · Leestijd 2 min

De wandelende veteraan Thomas Moore heeft op zijn honderdste verjaardag ook een bijzondere titel van koningin Elizabeth gekregen. Hij is door haar benoemd tot de eerste erekolonel van de Army Foundation College. Ook heeft hij een nieuwe medaille ontvangen voor zijn diensten in de Tweede Wereldoorlog. Die was hij verloren.

Ter ere van zijn verjaardag vlogen vliegtuigen van de Britse luchtmacht over zijn huis en wordt Moore overspoeld met felicitaties, onder meer van prins Charles en zijn vrouw Camilla en Sarah Ferguson, de hertogin van York. Ook de Britse premier Boris Johnson, de Britse Royal Marines, het leger en verschillende politiekorpsen feliciteerden de veteraan op Twitter.

Lees verder onder de post van Charles en Camilla:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Moore kreeg wereldwijd veel bekendheid door zijn actie voor de bestrijding van het coronavirus. Voor zijn verjaardag wilde hij duizend euro ophalen met rondjes wandelen in zijn achtertuin. Die teller staat nu al op ruim 30 miljoen pond.

Kort na het wandelen scoorde Moore als oudste mens in Engeland een nummer 1-hit met het nummer You'll Never Walk Alone. Alle opbrengsten daarvan gingen ook naar het goede doel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--