Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria en Daniel laten zich informeren over coronacrisis

23 januari 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben zich op de Zweedse coronacrisis gestort. Het gerucht ging al een tijdje dat het paar zich aan het verdiepen was in hoe de lokale autoriteiten in het land de pandemie aanpakken. Het Zweedse hof heeft dat nu bevestigd aan Svensk Damtidning.

Victoria en Daniel zijn na de jaarwisseling gestart met hun digitale bijeenkomsten waarbij ze zich laten informeren door lokale gezagsdragers. Afgelopen woensdag hadden ze hun twintigste videoconferentie. Habo, een gemeente met 12.000 inwoners, was toen aan de beurt.

Het paar is met de meetings begonnen omdat het zich een zo goed mogelijk beeld wil vormen over hoe de bevolking de coronacrisis ervaart. Ze willen graag van lokale bestuurders horen wat er leeft onder de mensen en welke problemen er zijn.

Volgens Svensk Damtidning wordt het een hele klus voor de royals. Zweden telt zeker tweehonderd gemeenten. Victoria en Daniel hebben dan ook hun naaste medewerker, hofmaarschalk Lena Bartholdson, vrijgespeeld om de gesprekken te plannen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--