Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria haalt bekende blauwe galajurk tevoorschijn voor staatsbanket

19 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Zweedse royals hebben deze week hoog bezoek gekregen uit buurland Finland. Op uitnodiging van koning Carl Gustaf kwam de Finse president Sauli Niinistö samen met zijn vrouw Jenni Haukio voor een tweedaags staatsbezoek naar Stockholm en omgeving.

Na de welkomstceremonie op de binnenplaats van het Koninklijk Paleis volgde er binnen in het paleis een officieel fotomoment. Daarbij lieten ook kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel, prins Carl Philip en zijn echtgenote Sofia zich zien.

Lees verder onder de foto's.

Welkomstceremonie_staatsbezoek_Zweden_Finland
Koningin_Silvia_en_presidentsvrouw_Finland
Zweedse_royals_en_presidentspaar_Finland

Op de eerste avond van het staatsbezoek stond het gebruikelijke staatsbanket op het programma. De koninklijke dames schitterden met hun tiara's op en top. Koningin Silvia koos voor een elegante japon in de kleur oudroze, kroonprinses Victoria haalde een bekende, lichtblauwe japon uit haar kast en haar schoonzusje Sofia ging voor knalrood.  

Lees verder onder de foto's.

Staatsbanket_Zweden_Finland
Staatsbanket_koningspaar_Zweden_Presidentspaar_Finland
Galadiner_Victoria_Daniel_Sofia_en_carl_Philip

De lichtblauwe jurk van Victoria ken je misschien van een officieel galaportret uit 2018. Grappig detail: er zaten toen geen korte mouwtjes aan de japon.

Galaportret_Carl_Gustaf_en_victoria

Tijdens een persconferentie met de Finse president Sauli Niinistö noemde koning Carl Gustaf het verzoek van Zweden en Finland om toe te treden tot de NAVO een "historische keuze". "We doen dit samen met ons broederland", aldus de Zweedse vorst.

Zweedse_royals_staatsbezoek_Finland

Foto's: ANP en Kungahuset.se

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--