Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria is in Bangladesh en prins Daniel neemt dochter Estelle een dagje mee uit

22 maart 2024 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria is deze week in Bangladesh voor haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties. Tijdens haar afwezigheid bezoeken prins Daniel en prinses Estelle samen een museum.

Ambassadeur voor de VN

Victoria reist deze week af naar Bangladesh in haar rol van zogeheten 'goodwill ambassadeur' voor de Verenigde Naties (VN). Samen met de Zweedse minister van Internationale Ontwikkelingssamenwerking legt Victoria een reeks bezoeken af. De kroonprinses bezoekt onder andere een project waarin door de VN wordt samengewerkt met de lokale gemeenschap om de toegang tot schoon water te verbeteren. Natuurlijk staat er ook een ontmoeting met de minister-president van Bangladesh, Sheikh Hasina Wajed, op het programma. In totaal verblijft de Zweedse kroonprinses vier dagen in het Zuid-Aziatische land. Op Instagram deelt het Zweedse hof een reeks foto's van het bezoek.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kroonprinses Victoria zet zich al jaren in voor de VN. Zo bracht ze in 2022 samen met kroonprins Haakon van Noorwegen een bezoek aan Kenia.

Vader en dochter op pad

In thuisland Zweden zit Victoria's man prins Daniel ondertussen niet stil. Hij was eerder deze week aanwezig bij een handelsconferentie. Ook bezoekt hij samen met zijn dochter prinses Estelle een expositie in het Moderna Museet, het museum voor moderne kunst in Stockholm. Vader en dochter bezoeken daar de expositie 'The Third Hand', met werken van onder andere de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Natuurlijk deelt het Zweedse hof ook wat foto's waarop te zien is dat de twee het goed naar hun zin lijken te hebben.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Estelle is het oudste kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel. In februari van dit jaar werd ze 12 jaar oud.

Beeld: Instagram @kungahuset / ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--